Kristijan Jakić

 DANIEL ROLAND Afp
JAKA PORUKA

Bivši dinamovac i novi Vatreni otvoreno pozvao kapetana Rijeke: ‘Neka nam dođe, ja bih mu prvi pomogao!‘

‘Ovo je dokaz da nije samo Dinamo taj koji prodaje igrače u velike klubove‘, kaže menažder Bara.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2022. 11:42

Njemački bundesligaš Eintracht iz Frankfurta u subotu predvečer je na svom travnjaku igrao protiv Borussije iz Dortmunda. I izgubio 2:3 nakon što je nakon početnih dvadesetak minuta vodio s 2:0. Domaćini su, naime, sve prosuli u samom finišu utakmice i na koncu u frankfurtsku noć otišli praznih džepova.

Hrvatski reprezentativac i bivši Dinamov nogometaš Kristijan Jakić sjajno se snašao u momčadi iz Frankfurta, a u subotu je dobio 25 minuta na terenu jer ga je trener Oliver Glasner dozirao budući da se polovicom prosinca ozlijedio na utakmici s Borussijom iz Mönchengladbacha.

Inače, Jakić je vrlo brzo od trenutka kad je stigao u Eintracht zauzeo mjesto u udarnom sastavu, a zaigrao je tako dobro da je to isti trenutak prepoznao hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić i prvom ga zgodom priključio vatrenoj selekciji. Štoviše, u listopadu i prosincu prošle godine upisao je i svoja prva dva nastupa u kockastom dresu i to u kvalifikacijskim sučeljavanjima s Ciprom i Maltom...

- Hvala Bogu da je prošla ova stanka u Bundesligi. Bio sam doma, ali već nakon tri dana nisam mogao bez nogometa. Eto, tako je to kod mene - kaže nam 24-godišnji Jakić.

Možda će uskoro dobiti za suigrača još jednog nogometaša iz Hrvatske lige. U Eintracht bi, naime, već tijekom siječanjskog prijelaznog roka trebao stići kapetan Rijeke, Hrvoje Smolčić.

- Je, nešto sam čuo oko toga, ali ovog trenutka ne znam dokle je stigla ta priča, u kojoj je fazi. Ja bih htio da Smolčić dođe u Eintracht.

Pitamo ga kako bi se Smolčić uklopio u njegovu momčad? Jakić se, recimo, praktično uklopio od prve minute.

- Mislim da bi se bez problema uklopio u momčad. Imao sam prilike igrati protiv njega, čvrst je, jak, siguran. Još je mlad, u Eintrachtu bi sigurno još napredovao. Kad bi došao kod nas, sigurno bi puno više radio, u boljim uvjetima, a to onda osigurava igrački napredak.

image

Hrvoje Smolčić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Bi li imao mjesta, recimo, u udarnoj postavi?

- Za njega bi bio problem što naši stoperi igraju jako dobro. Mi smo ušli u dobru seriju, stalno smo pobjeđivali. Prije subotnje utakmice s Borussijom u sedam posljednjih utakmica imali smo šest pobjeda. Nažalost, izgubili smo protiv Borussije iz Dortmunda, iako smo imali dobivenu utakmicu. Ali, nogomet je to... Inače, najgore je za igrača doći u polusezoni. Momčad je uštimana, posložena. Bolje je doći na kraju sezone, imaš pripreme, trener te može vidjeti. Ali, kad bi Smolčić došao u Eintracht, ja bih mu prvi pomogao da se što prije uklopi.

Kaže da je samo bitno da igrač, kad dođe u klub kao što je Eintracht, odmah starta žestoko, da prihvati sve zahtjeve trenera.

- Ovdje moraš žestoko raditi od prve sekunde kad stigneš u klub. U suprotnom, trener će te trpjeti najviše sedam dana. Nakon toga “hajde ti, dragi moj...” Jest da su te platili, ali nema to veze. Ovdje je to tako, nije kao kod nas, radi što hoćeš. Kad sam ja stigao, nisam ništa čekao. Što bih trebao čekati? Ne treningu me ništa ne zanima osim moje igre. Samo se tako možeš izboriti za poziciju. Već na prvom treningu sam krenuo žestoko, “ulazio” svojim novim suigračima i odmah sam uzeo poziciju u momčadi. Ma, Smolčić je dobar igrač, ne bi bio kapetan Rijeke da je loš. Naravno da ima i nedostataka kao i svi mi. Ali, to popravljaš na treninzima.

Jakić će na kraju zaključiti sljedeće....

- U Eintrachtu vole borbene igrače, tako da držim da bi se Smolčić dobro uklopio. A sad će biti svega kod nas. Borimo se za Ligu prvaka, ako Bog da ostvariti ćemo to... Baš smo dobri - podvukao je Eintrachtov hrvatski reprezentativac.


'Ovo je dokaz da nije samo Dinamo taj koji prodaje igrače u velike klubove'

Kako stoje stvari oko mogućeg odlaska Hrvoja Smolčića u Eintracht? To smo pitali njegovog menadžera Andija Baru.

- Rijeka je dobila službenu ponudu, klubovi se dogovaraju. Hrvoje je prezadovoljan s ponudom takvog velikog kluba, s svim uvjetima. Mislim da će na kraju sve biti O.K. Kad igrač iz HNL-a izravno ode u tako moćni klub Bundeslige, onda je to sjajna stvar. Ali nije lako... Smolčić je dobro igrao, Rijeka je imala neke uspjehe, pa je Eintrachtu zapeo za oči. Cijela ta priča je dobra za hrvatski nogomet, jer ovo je dokaz da nije samo Dinamo taj koji prodaje igrače u velike klubove. To je dokaz da se dobro radi u HNL-u i nadam se da će taj transfer biti ostvaren - kazao je Bara. (do)

Linker
10. travanj 2024 09:11