SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
IMAO SVE U SVOJIM RUKAMA

Bivši izbornik Vatrenih izgubio od davljenika i u nevjerojatnoj završnici ostao bez Europe

Borna Sosa će sa Stuttgartom u dodatne kvalifikacije nakon što su remizirali protiv Hoffenheima
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. svibanj 2023. 18:04

Osim Borussije koja je najveći gubitnik sezone, u tu kategoriju može ući i Wolsburg Nike Kovača. Sve se otvorilo Vukovima, imali su u posljednjem kolu dvoboj protiv Herthe koja se oprostila od Bundeslige i kojoj tek predstoji pravi izazov preživljavanja, jer im je zbog dugova upitna licenca i za drugi razred njemačkog nogomera, no na Volkswagen Areni Stara dama je slavila i ostavila domaće bez Europe.

Njemačku će sljedeće sezone u kontinentalnim natjecanjima prestavljati, Bayern, Borussia D., RB Leipzig i po prvi puta Union Berlin u Ligi prvaka, u Europsku će ligu Freiburg, Konferencijsku Bayer, dok Eintracht osvajanjem Kupa može biti drugi njemački predstavnik u Europskoj ligi, a porazom će izboriti Konferencijsku. Na dnu samo saznali da se Schalke vraća nakon jedne sezone u rang niže, a Stuttgart će ostanak pokušati izboriti kroz dodatne kvalifikacije koje će se igrati u četvrtak i ponedjeljak. Suparnika će Švabe saznati danas nakon što se odigra posljednje kolo Druge Bundeslige, Heindenheim ili HSV, odlučit će se nakon što ove dvije momčadi odrade svoje dvoboje kod Regensburga odnosno Sandhausena, ekipa koje ispadaju iz ovog ranga natjecanja. Heidenheim ima bod više i puno bolju gol razliku od Hamburžana.

Najveći posao jučer je napravio Bochum koji je uvjerljivo slavio protiv Bayera i tako osigurao ostanak, Augsburg je stepio do kraja dvoboja u Stuttgartu gdje su se sučelili Sosa i Kramarić, na kraju je na Mercedes Areni bilo neriješeno, pa Belji i suigračima poraz u Mönchengladbachu nije naudio.

I dok Hertha mora pronaći sredstava kojima će ostati u profesionalnom njemačkom nogometu, Union će prvi puta igrati Ligu prvaka. Josip Juranović tako će i sljedeće sezone nastupati na najvećoj europskoj pozornici, jučer su dobili Werder, a Freiburg koji im je bio konkurent izgubio je kod Eintrachta.

Linker
24. travanj 2024 08:35