INA FASSBENDER Afp
BUNDESLIGA

Borussia neporažena napušta Leverkusen. Gosti poveli već u petoj minuti, Boniface poravnao rezultat

Bundesligaški derbi završio je bez pobjednika, a Beljo i ekipa porazili su Eintracht
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 03. prosinac 2023. 19:48

Zaustavljen je i pohod Bayera. Borussia Dortmund uspjela je izvući bod u derbiju 13. kola na gostovanju kod Apotekara (1:1), koji su tako u 20. utakmici ove sezone ostvarili tek drugi remi uz 18 pobjeda. Gosti su bolje otvorili utakmicu, poveli su već u 5. minuti pogotkom Ryersona. Nije to šokiralo je je to momčad Xabija Alonsa koja je dvije minute kasnije preko Palaciosa prvi puta zaprijetila Kobelu. Najveći problem gostiju iz Dortmunda ove sezone je obrana, često znaju primati pogotke nakon svojih pogrešaka, ali u nedjelju su bili u tom segmentu vrlo dobri, a prednjačio je Mats Hummels, ipak Bayer je prekvalitetna momčad da ne bi stvorila prigode pred Kobelom. Uostalom do nedjelje su na svakoj utakmici postigli najmanje dva pogotka. Činilo se da su izjednačili u završnici prvog dijela, ali Wirtzov pogodak poništen je nakon pregleda snimke zbog zaleđa.

U nastavku se Borussia totalno povukla, a 20 sekundi po ulasku Patrick Schick postaje junak domaćina, idealno je servirao loptu Bonifaceu za izjednačenje. Do kraja nije bilo promjene rezultata, a zanimljivo da oba trenera nisu posezala previše za igračima s klupe, Alonso je osim Schicka angažirao još samo Adlija, pa je Stanišić ostao na klupi, dok je Terzić uveo Papadopoulosa umjesto ozlijeđenog Schloterbecka i Adeyemija umjesto Bynoe-Gittensa. U samoj završnici želeći totalno zatvoriti prilaze svom golu uveo je Meuniera umjesto Reusa, Belgijcu je to bio prvi nastup ove sezone, cijelu jesen je bio van kadra zbog ozljede.

Slavlje Belje i Augsburga

U posljednjem nedjeljnom ogledu 13. kola Bundeslige nogometaši Augsburga su osvojili tri domaća boda, svladali su Eintracht iz Frankfurta s 2-1.

Augsburg je poveo 2-0 nakon pogodaka Jensena u 34. i Iaga u 58. minuti. U oba slučaja je asistent bio Demirović. Domaći vratar Dahmen je vratio Eintracht u igru nakon što je sam bio krivac u 78. minuti za pogodak gostiju. Samo dvije minute prije gola za 1-2 Demirović nije realizirao jedanaesterac za 3-0 Augsburga.

Augsburg je unatoč tome ipak zadržao vodstvo, upisao četvrtu pobjedu u sezoni te se podigao na deveto mjesto ljestvice. Eintracht je ostao sedmi.

Za Augsburg je od 76. minute zaigrao hrvatski napadač Dion Drena Beljo, a za goste iz Frankfurta od 64. minute Kristijan Jakić. Hrvoje Smolčić je ostao na klupi za pričuve Eintrachta. (Hina)

Linker
26. srpanj 2024 10:24