Kristijan Jakić

 KOLBERT-PRESS/CHRISTIAN KOLBERT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
U VELIKOJ FORMI

Brončani Vatreni iz Katara na ljeto potpisuje za novi klub. Transfer bi mogao vrijediti pet milijuna eura

Izbornik ga nije pozvao na prijateljski turnir u Egiptu, ali svojim igrama ističe kandidaturu za Euro
Piše: SNObjavljeno: 19. ožujak 2024. 10:09

Kristijan Jakić s dva je pogotka trasirao put prema pobjedi Augsburga u subotnjem ogledu protiv Wolfsburga (3:1). Bio mu je to deveti nastup za novu momčad nakon što je u siječnju stigao na posudbu iz frankfurtskog Eintrachta, a osim dva gola, upisao je i jednu asistenciju u dosadašnjem mandatu.

Nakon dobrih partija, stigle su i nove informacije oko sudbine brončanog Vatrenog iz Katara. Naime, prema pisanju Floriana Plettenberga, uvijek dobro upućenog novinara njemačkog Sky Sportsa, Augsburg na kraju sezone planira aktivirati klauzulu i otkupiti Jakića od Eintrachta za pet milijuna eura.

Nijemac piše kako su u klubu itekako zadovoljni 26-godišnjim hrvatskim veznjakom te da je on jedan od ključnih razloga za uspjeh Augsburga u prošlim tjednima. Od njegova dolaska, momčad je upisala pet pobjeda, dva remija i samo dva poraza, što ih je dovelo do sedmog mjesta na ljestvici Bundeslige, čime mogu konkurirati i za mjesta koja vode u europska natjecanja iduće sezone.

Nakon dobrih predstava, Jakić ističe kandidaturu i za odlazak na Europsko prvenstvo. Izbornik Zlatko Dalić nije ga uvrstio na popis za prijateljski turnir u Egiptu, a zadnji od ukupno pet nastupa za reprezentaciju upisao je u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu protiv Maroka.

Linker
13. travanj 2024 16:23