ODD ANDERSEN/AFP/PROFIMEDIA Odd Andersen/afp/profimedia
VIJEST IZ NJEMAČKE

Brončanom Vatrenom prekipjelo. Na zimu sigurno ima novi klub, a jedna je destinacija već bila u igri?!

Ranije je imao problema s ozljedom, no kad se oporavio u listopadu pao je u nemilost trenera
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. studeni 2023. 16:09

Njemački Bild objavio je priču s defenzivnim veznjakom Kristijanom Jakićem u glavnoj ulozi.

Bivši hrvatski reprezentativac, danas 26-godišnjak, nezadovoljan je svojim statusom u Eintrachtu iz Frankfurta te već ove zime želi otići. Ili posudba ili prodaja, bilo što, samo da ode negdje iz kluba s kojim ga ugovor veže do 2026. godine.

Jakića je Eintracht u ljeto 2022. kupio od zagrebačkog Dinama za 3,5 milijuna eura, a vrijednost na Transfermarktu dosegla mu je čak 9 milijuna eura. U lipnju ove godine ipak je pala i danas je procijenjen na 7 milijuna eura.

Ljetos je za Jakića zainteresiran bio Stuttgart, no do transfera nije došlo, ali u siječnju ni Eintracht očito neće imati ništa protiv Jakićeva odlaska.

Jakić je imao problema s ozljedom, no kad se oporavio u listopadu pao je u nemilost trenera Dine Toppmöllera.

U cijeloj ovoj sezoni nastupio je pet puta (223 minute), nakon kolovoza samo jednom, upisao je protiv HJK Helsinkija 26. listopada 25 minuta u Konferencijskoj ligi.

Nijemci pišu da Jakić godišnje u Eintrachtu ima plaću od dva milijuna eura te da je jaki Jakićev motiv pokušaj da izbori mjesto na Europskom prvenstvu 2024. godine u dresu Hrvatske za koju je odigrao pet utakmica 2021. i 2022., a upisao je i jednu minutu na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Kataru ušavši na kraju dvoboja s Marokom za treće mjesto na svijetu.

Linker
02. svibanj 2024 08:14