Manuel Neuer i Toni Tapalović

 Dpa Picture-alliance Via Afp
OBJAVILI NIJEMCI

Brutalna odluka: Neuer će zbog komentara o hrvatskom treneru dobiti najveću kaznu u povijesti nogometa?!

Lothar Matthäus poručio je da bi 36-godišnjaku trebalo oduzeti kapetansku vrpcu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 11. veljača 2023. 13:40

Manuel Neuer, vratar Njemačke i minhenskog Bayerna, dobit će drakonsku kaznu od 1,6 milijuna eura zbog nedavnih komentara u vezi s otkazom bivšem treneru vratara Toniju Tapaloviću, objavio je Bild.

Izvršni direktor i legenda kluba Oliver Kahn prozvao je Neuera jer je javno kritizirao odluku o otpuštanju Tapalovića, nakon što je trener Julian Nagelsmann saznao da Tapalović previše njihovih internih stvari otkriva u razgovoru s igračima.

U spornom intervjuu za Suddeutsche Zeitung i Athletic, Neuer je komentirao:

"Toni je uvijek bio timski igrač s nama, svi su to tako vidjeli. On nije radio za mene 11 i pol godina, već za sve vratare, za stručni stožer i za klub. Osjećao sam se kao da mi je iščupano srce."

Neuerovi komentari nisu se svidjeli klubu, a brojne osobe u Bayernu ostale su bijesne na kapetanovo ponašanje. Kazna koju spominje Bild jednaka je iznosu njegove mjesečne plaće. Nijedan igrač u povijesti nije od vlastitog kluba dobio takvu kaznu; najgore su dosad prošli Harry Kane i Carlos Tevez, koje su Tottenham, odnosno Manchester City zbog nediscipline kaznili s po 400.000 funti.

- Ono što je Manuel rekao u dijelovima dva intervjua u vezi s otpuštanjem Tapalovića ne odgovara niti njemu kao kapetanu niti vrijednostima FC Bayerna. Osim toga, njegove izjave su nepravodobne jer su pred nama vrlo važne utakmice - rekao je Kahn.

Predsjednik Bayerna Herbert Hainer bio je jednako oštar.

- Za klub je neshvatljivo i razočaravajuće da Neuer nije tražio izravnu komunikaciju s nama, nego se umjesto toga obratio novinarima.

Bivši kapetan i trener kluba Lothar Matthäus u svojoj je kolumni za Sky Sports ustvrdio da Neueru treba oduzeti kapetansku vrpcu.

"Manuel Neuer više nije prihvatljiv kao kapetan Bayerna!", napisao je.

Čak je i Nagelsmann izrekao znakovitu rečenicu:

- Ne bih dao takav intervju, ali Oliver Kahn je dao vrlo, vrlo dobru izjavu.

Podsjetimo kako Neuer trenutno nije u pogonu zbog loma noge zadobivenog na skijanju i ove sezone sigurno neće nastupati. Branitelj naslova Bundeslige pronašao je zamjenu u 34-godišnjem Švicarcu Yannu Sommeru.

Linker
25. travanj 2024 00:30