Igor Matanović igra za mladu hrvatsku reprezentaciju

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
BUDUĆNOST VATRENIH?

Bundesligaš predstavio Hrvata koji je mašina za golove: ‘Želim biti miks Zlatana i Mandžukića‘

"Moji suigrači trebaju što više igrati ‘jedan na jedan‘, ja sam tu u kaznenom prostoru za njih"
Piše: SNObjavljeno: 16. srpanj 2024. 11:22

Igor Matanović je imao odličnu sezonu igrajući drugu Bundesligu za Karlsruher. Ovaj 21-godišnji mladi hrvatski reprezentativac je u 32 utakmice postigao 14 golova i imao sedam asistencija te je stoga predstavljen kao pojačanje u Eintrachtu u koji se vratio nakon odrađene posudbe u Karlsruheu.

Na predstavljanju navijačima objasnio je kako želi Eintrachtu vratiti balkanski mentalitet kojeg je ovaj klub imao dok su za njega igrali Filip Kostić, Ante Rebić, Mijat Gaćinović ili Luka Jović.

- Što mislim pod tim balkanskim mentalitetom? Na posljednjim velikim natjecanjima Hrvatska nije bila favorit, ali je ostvarila dobre rezultate jer su svi igrači ostavili srce na terenu. To ću i ja raditi za Eintracht - prenosi njegove riječi portal Hessenschau.

Matanović je objasnio kakva je on vrsta igrača:

- Ja sam takozvani ‘target man‘ koji na sebe često veže središnje braniče. Moji suigrači trebaju što više igrati ‘jedan na jedan‘, ja sam tu u kaznenom prostoru za njih. Uzbuđen sam uči prvoligaške sezone, a jasno mi je da je skok iz druge u prvu ligu velik. U Karlsruheu sam napravio veliki korak prema seniorskom nogometu, a sada mi je plan upoznati sve, stjecati iskustvo i sve to pretvoriti u nastupe i golove.

Hrvat rođen u Njemačkoj je visok 194 centimetra, a zbog visine je odabrao i svoje uzore.

- Dva imena mi padaju na pamet: Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić. O Zlatanu ne trebam puno govoriti - golovi koje je postigao su nevjerojatni, a Mandžukić možda nikada nije bio veliki strijelac, ali uvijek se borio i davao 120 posto u svakoj utakmici. Želio bih biti miks njih dvojice - zaključio je Matanović.

Linker
05. rujan 2024 22:07