Anwar El Ghazi

 PETER SEYDEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Peter Seydel/imago Sportfotodienst/profimedia
POD POVEĆALOM

Bundesligaški nogometaš suspendiran zbog podrške Hamasu: ‘Ograđujemo se od sadržaja objave‘

‘Poštujemo da postoje različite perspektive o složenom bliskoistočnom sukobu, međutim...‘
Piše: HinaObjavljeno: 17. listopad 2023. 22:49

Napadač Mainza Anwar El Ghazi suspendiran je u utorak od strane njemačkog kluba zbog objave na društvenim mrežama o sukobu Izraela i Hamasa koju je bundesligaški klub smatrao "neprihvatljivom".

Nizozemac El Ghazi, koji se pridružio Mainzu u rujnu, u međuvremenu je izbrisao objavu.

Hamasovi borci ubili su 1300 Izraelaca 7. listopada u najsmrtonosnijem napadu palestinskih militanata u povijesti Izraela, dok je Izrael odgovorio intenzivnim zračnim napadima u kojima je ubijeno više od 2800 Palestinaca.

"Mainz 05 poštuje da postoje različite perspektive o složenom bliskoistočnom sukobu koji traje desetljećima", stoji u priopćenju kluba objavljenom na X, bivšem Twitteru."Međutim, klub se jasno ograđuje od sadržaja objave jer ne odražava vrijednosti našeg kluba."

Klub nije naveo više detalja o tome što je El Ghazi napisao u izbrisanoj objavi.

Bivši krilni igrač Aston Ville El Ghazi napisao je u zasebnoj objavi na X-u u četvrtak da je "primio neke negativne poruke oko mojih objava na društvenim mrežama".

"Želim jasno reći da se zalažem za mir iznad svega", rekao je 28-godišnjak. Također je pozvao na "više empatije, produbljivanje našeg znanja o povijesti ovog sukoba".

Mainz je 17. i pretposljednji u Bundesligi sa samo dva boda nakon sedam kola.

Linker
09. svibanj 2024 18:24