Mario Vušković

 ARNE DEDERT Dpa Picture-alliance Via Afp
ROK ISTJEČE 31. OŽUJKA

Čeka se konačna presuda Vuškoviću, uoči velike odluke oglasio se i predsjednik njegova kluba

‘Nadamo se da će presuda biti pravedna‘, izjavio je Jansen za njemački list Bild
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2023. 10:41

Još uvijek nije poznata sudbina nogometne karijere Marija Vuškovića. Mladi hrvatski reprezentativac i bivši stoper Hajduka i dalje čeka presudu zbog optužbe za doping koju je podignuo Njemački nogometni savez (DFB). Tim se povodom oglasio Marcell Jansen, predsjednik HSV-a za kojeg Vušković nastupa. Presuda je, podsjetimo, trebala biti donesena 17. ožujka, no sudac u postupku Stephan Oberholtz odgodio je njeno izricanje pa će je dostaviti pisanim putem, najkasnije do 31. ožujka, kada ističe rok od 14 dana.

U intervjuu za njemački list Bild, predsjednik Jansen naglasio je da se nada kako će presuda biti pravična:

- Želimo najbolji mogući ishod za Marija i HSV. Važno je da proces bude jasan i transparentan. Nadamo se da će presuda biti pravedna - izjavio je Jansen za Bild.

Podsjetimo, Vušković je prije nekoliko dana odbio nagodbu s Njemačkim nogometnim savezom. U njoj je bilo predloženo da prihvati jednogodišnju suspenziju. Odbio je, a pretpostavlja se da su iz DFB-a shvatili da su pogriješili pa su stoga i ponudili nagodbu.

Vušković je bio pozitivan na A i B-testovima na doping. Suspendiran je od studenog 2022. godine, a prijeti mu suspenzija na četiri godine, ukoliko tužiteljstvo dokaže da je bio dopingiran. Bude li proglašen krivim, mogao bi pauzirati do 2027. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2023 06:18