Bongarts/Getty Images
OPTIMISTIČAN

ČETVRTI OVOSEZONSKI TRENER BUNDESLIGAŠA NAJAVIO 'Nalazimo se u ekstremnoj situaciji, ali moja momčad će biti spremna za 'dan x!''

Piše: HinaObjavljeno: 13. travanj 2020. 17:36

Novi, već četvrti ovosezonski trener njemačkog nogometnog prvoligaša Herthe iz Berlina Bruno Labbadia (54) tijekom svog je predstavljanja u ponedjeljak izjavio kako će pripremiti svoju momčad da bude u najboljoj mogućoj formi na "dan x" kad se prvenstvo nastavi.

"Nalazimo se u ekstremno neobičnoj situaciji i prvenstveno trebam razmišljati kako se odnositi prema momčadi s kojom se ne mogu ni rukovati niti mogu bilo koga pozvati na stranu kako bih mu nasamo objasnio što želim, a i sami igrači već mjesec dana nisu odradili normalan trening s loptom. Ipak, moram iznaći rješenja kako bi momčad na dan x bila maksimalno spremna", izjavio je Labbadia.

Igrači Herthe ovoga će tjedna trenirati u tri skupine od po osam igrača, dok će taktički dio razrađivati u većim prostorijama kako mogli održati dovoljan sigurnosni razmak.

Labbadia je u četvrtak potvrđen kao novi trener Herthe, a na toj je dužnosti zamijenio Alexandera Nourija. Berlinsku momčad u sezonu je poveo hrvatski stručnjak Ante Čović, njega je u studenome zamijenio Juergen Klinsmann koji se zadržao tek dva mjeseca prije no što je na to mjesto stigao Alexander Nouri.

Bundesliga je zbog pandemije izazvane koronavirusom prekinula natjecanje nakon 25 odigranih kola, a njemački klubovi se nadaju nastavku u svibnju. Hertha je trenutačno na 13. mjestu među 18 klubova, šest bodova iznad zone ispadanja.

Njemačka liga će krajem ovoga tjedna održati sastanak na kojemu će se razgovarati o mogućem datumu nastavka prvenstva.

Linker
19. svibanj 2024 14:24