Joshua Kimmich

 MICHAELA REHLE Afp
LICE S NASLOVNICE

Cijepio se jedan od najvećih protivnika cijepljenja u sportu! Trpio je kazne, a nakon korone promijenio mišljenje

Njemački Bild donosi vijest kako je Bayernova zvijezda ipak cijepljena krajem veljače.
Piše: S.N.Objavljeno: 23. ožujak 2022. 09:38

Jedan od najpoznatijih sportaša koji je bio protivnik cijepljenja protiv koronavirusa je cijepljen. Njemački Bild, naime, donosi da je Bayernov veznjak Joshua Kimmich krajem veljače primio prvu dozu cjepiva.

O Kimmichu se dosta pisalo kada je on odbio cjepivo zbog osobnih razloga, a kada je zbog toga morao u izolaciju Bayern ga je kaznio odbivši mu od plaće 800 tisuća eura. Bavarski klub je početkom sezone donio odluku da neće plaćati niti jednog igrača koji je završio u izolaciji, a odbio je cijepljenje. Kimmich je kaznu dobio dva puta, a krajem studenog je obolio od koronavirusa. Tada je i promijenio mišljenje.

image

Joshua Kimmich (desno)

MARCEL ENGELBRECHT Dpa Picture-alliance Via Afp

"Bilo mi je teško nositi sa strahom i zabrinutošću u vezi cijepljenja i zato sam bio tako dugo neodlučan. Gledajući unatrag bilo bi bolje da sam se prije cijepio", izjavio je Kimmich u prosincu.

Bild je sada otkrio kako je Kimmich imao termin za cijepljenje krajem studenog, ali to je odgođeno zbog zaraze koronavirusom. Krajem veljače ovaj 27-godišnjak je ipak pristupio cijepljenju.

Linker
18. travanj 2024 08:35