DANIEL ROLAND Afp
OPET JE TO NAPRAVIO

Čudesne brojke: Ima 21 godinu, a zabija gol po utakmici! ‘Njegova glad za pogocima je neutaživa!‘

U jednom trenutku je trener razmišljao izvaditi ga van, ali je onda vidio njegov želju za igrom...‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. kolovoz 2021. 07:37

Jadon Sancho napustio je Borussiju D. u transferu vrijednom 85 milijuna eura, može se reći očekivano, jer je engleski reprezentativac imao s klubom dogovor da ga puste ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti sve strane. Manchester United novi je dom 21-godišnjaka koji je afirmaciju stekao na kultnom Westfalenu. Koliko god navijači crno-žutih žalili za Sanchom, još više su sretni što je njegov vršnjak Erling Haaland ostao vjeran Borussiji, a da imaju razloga za sreću vidjelo se već na prvoj službenoj utakmici ove sezone.

Norveški reprezentativac sam je riješio ogled prvog kola Kupa kod trećeligaša Wehena u Wiesbadenu. Postigao je sva tri pogotka u 3:0 pobjedi te još popravio svoj nevjerojatan učinak u dresu bundesligaša.

image
DANIEL ROLAND Afp


Naime, prekjučer je odigrao 60. službenu utakmicu za Borussiju u svim natjecanjima, s ova tri gola došao je do 60 pogodaka, dakle jedan po utakmici, strašan prosjek za napadača koji je 21. srpnja napunio 21 godinu. Mnogi misle da je vrijeme za odlazak iz Dortmunda, međutim, Haaland se sjajno osjeća u klubu u koji je stigao prije 18 mjeseci iz Red Bull Salzburga u transferu vrijednom tek 20 milijuna eura.

U austrijskom klubu je zabljesnuo na jesen 2019. godine, odigrao je samo 27 utakmica, ali i to je bilo dovoljno da pola Europe poludi za njime, jer je u tih 27 utakmica postigao 29 pogodaka. Premda mu je zastupnik Mino Raiola, poznat po tome da svakog svog igrača zna dobro unovčiti, kada se pojavila ponuda iz Dortmunda upravo je Haaland inzistirao na dolasku u Borussiju jer je smatrao da je to upravo prava sredina za njegov daljnji napredak.

Kako se sada čini još će sigurno odigrati jednu sezonu među crno-žutima, uostalom Sebastian Kehl, negdašnji kapetan Borussije, a sada čovjek koji brine o igračima prve momčadi na pitanje mogu li zadržati Haalanda u svojim redovima, dao je jasan odgovor.
- Uopće s tim nemamo problema, on je taj koji želi nešto napraviti s ovom momčadi.


Nedavno se i sam Haaland osvrnuo na glasine o odlasku, o ciframa koje s vežu za njegove ime, 100-injak milijuna eura...
- Niti jedan igrač ne vrijedi toliki novac - rekao je tada i potvrdio da su mu sve misli vezane za Borussiju.


- Ono što je pokazao protiv Wehena to smo već svi puno puta vidjeli, njegova glad za golovima je neutaživa. U jednom trenutku je trener Rose razmišljao izvaditi ga van, ali je onda vidio njegov želju za igrom i ostavio ga do kraja, premda se kasnije pridružio pripremama vidi se ogromna želja u njemu - nastavlja Kehl.


Zanimljivu je pak opasku nedavno iznio Jürgen Kohler, negdašnji stoper Borussije s kojom je 1997. osvojio Ligu prvaka.
- On još uvijek nije igrač svjetske klase. On je vrhunski napadač i ima sve predispozicije da postane svjetska klasa, ali još uvijek to nije - smatra Kohler.
Možda i sam Haaland osjeća da još nije spreman za novi korak u karijeri, pa je prekjučer još jednom ponovio.
- Ponosan sam što sam dio ovog kluba.
Do kada? Na to pitanje ćemo tek dobiti odgovor, znakovita je pak jučerašnja izjava Hasana Salihamidžića.
- Naravno da nam je Haaland zanimljiv, on je sjajan igrač, koliko sam čuo i sjajan čovjek. Da nam nije zanimljiv bili bismo pravi amateri - izjavio je sportski direktor Bayerna.

Linker
19. svibanj 2024 18:34