ROBERT MICHAEL Dpa Picture-alliance Via Afp
ODLUKA JE PALA

Dani Olmo potpisao novi ugovor, Dinamu se smiješe milijuni! Evo koliko velikani sada moraju platiti Španjolca

Poznati nogometni novinar navodi da bi se stavka ugovora mogla posebno svidjeti Liverpoolu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 01. lipanj 2023. 18:41

Ono što se u jutarnjim satima četvrtka najavljivalo, sada je i službeno. Dani Olmo ostaje u RB Leipzigu, klub je objavio da je bivši dinamovac španjolske putovnice produžio vjernost do ljeta 2027. godine.

To ne znači da će Olmo još četiri godine ostati u Leipzigu, jer Fabrizio Romano nadodaje da je dogovorena i otkupna klauzula. U slučaju da netko od zainteresiranih klubova izdvoji 60 milijuna eura, moći će dovesti 25-godišnjeg ofenzivca. Ta se ugovorna stavka najviše tiče zagrebačkog Dinama.

Olmo je u siječnju 2020. otišao iz Maksimira u transferu vrijednom 29 milijuna eura, a Dinamo je dogovorio 20 posto od razlike idućeg transfera. Dakle, proda li se Olmo u narednom periodu za traženih 60 milijuna, zagrebački klub dobit će 20 posto iznosa od 31 milijun eura (razlika Leipzigove kupnje i eventualne prodaje Olma), odnosno nešto više od šest milijuna eura.

image
RONNY HARTMANN/AFP/PROFIMEDIA Ronny Hartmann/afp/profimedia

Romano također podsjeća na interes Liverpoola, te navodi da bi otkupna klauzula engleskom velikanu mogla biti posebno interesantna. Kaže, Liverpool je poslao skaute na dvoboj Leipziga i Bayerna (3:1) u pretposljednjem kolu Bundeslige da bi nadgledali španjolskog reprezentativca.

Posljednjih mjeseci španjolski mediji mnogo su govorili o povratku u Barcelonu, ali uz ovakvu otkupnu klauzulu, teško da će se Katalonci usrećiti.

Linker
20. travanj 2024 17:33