Dani Olmo

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
ŠPANJOLAC U FOKUSU

Dani Olmo progovorio o svojem transferu, a dotaknuo se i prijatelja Gvardiola: ‘Ne vidim njegov limit..‘

Španjolski reprezentativac je u razgovoru za Bild progovorio o svom suigraču i glasinama o transferu
Piše: SNObjavljeno: 10. siječanj 2023. 16:30

Bivši igrač Dinama Dani Olmo je u velikom razgovoru za Bild progovorio potencijalnom transferu iz Rb Leipziga, a osvrnuo se i na svojeg prijatelja i suigrača Joška Gvardiola. Olma traže Chelsea, Barcelona i Manchester United, no on se time ne zamara previše.

"Ugovor mi traje do 2024. godine i sada ne razmišljam o tome. Mislim samo o sljedećim utakmicama. Imamo tri natjecanja pred nama. Stvari se u nogometu brzo odvijaju i stalno mijenjaju. Imam agenta koji brine o tome, a moj fokus je na nogometu", rekao je Olmo pa dodao:

"Volio bih se jednog dana vratiti u Španjolsku. To bi bilo sjajno. To je moja zemlja, moja liga, obitelj mi živi tamo. No, nisam vezan samo za Španjolsku."

Španjolski reprezentativac je u Leipzig stigao iz Dinama 2020. godine. Od tada je u 106 utakmica zabio 19 golova i upisao 22 asistencije.

"Najvažnije mi je da igram u klubu u kojem se osjećam važno i voljeno. Sviđa mi se u Leipzigu. Igrao sam za Barcelonu šest godina kada sam bio mlađi i puno mojih prijatelja iz reprezentacije je tamo", rekao je Olmo koji je s reprezentacijom bio i na Svjetskom prvenstvu u Kataru:

"Bilo je to veliko iskustvo. Ništa nije veće od toga. Imali smo dosta mladih igrača kojima je to bilo prvo Svjetsko prvenstvo. Nismo došli do kud smo htjeli, ali za nas mlađe je to bio veliki iskorak."

Osim za Olma, velik interes vlada i za njegovog suigrača i prijatelja Joška Gvardiola.

"Već je pokazao koliko je dobar i prije SP-a. Sretan sam što je dobio pozornost na ovoj razini. Ne vidim njegove limite. Siguran sam da će postati jedan od najboljih braniča na svijetu. Još je mlad i mora ostati fokusiran i smiren. No, on to već zna", poručio je Olmo.

Linker
26. travanj 2024 07:40