Slavlje igrača Bayerna

 KERSTIN JOENSSON Afp
DEMONSTRACIJA SILE

Derbi samo na papiru: ‘Postoje usrani dani, a ovo je bio jedan od takvih. Naravno, kriv sam za gol‘

‘Imali smo jedan zajednički trening i ponosan sam na ono što smo uradili‘, kaže Tuchel nakon debija.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. travanj 2023. 21:32

Era Thomasa Tuchela u Munchenu počela je sa stilom. Trebao je to biti derbi, a ispala je demonstracija sile. Bayern je u premijernoj utakmici novog trenera pregazio najvećeg konkurenta za naslov, dortmundsku Borussiju, 4:2. Rezultat skriva kako je već nakon 23. minute Der Klassiker bio riješen s obzirom da su Bavarci u tom periodu stekli ogromnih tri gola prednosti. To je ujedno i rekord, nikada ranije u Bundesligi Bayern u tako kratkom vremenu protivniku nije zabio tri gola.

Utakmica se prelomila vrlo rano, autogolom vratara Dortmunda Gregora Kobela već u 13. minuti.

image

Gregor Kobel

CHRISTOF STACHE Afp

- Postoje usrani dani, a danas je bio jedan od takvih. Naravno, gol je jasno bio moja krivica - prokomentirao je Kobel svoju grešku.

Zabio je Bayern za 4:0 odmah na početku drugog dijela, a Borussija je do kraja utakmice tek ublažila katastrofalan poraz. S tom pobjedom opet su Bavarci preuzeli vrh Bundeslige s dva boda prednosti u odnosu na Dortmund. A još je samo osam utakmica do kraja prvenstva...

- Sezona nije gotova, čak i ako ovaj poraz jako boli. Bayern je na kraju mogao dobiti i većim rezultatom - kazao je Marco Reus nakon prvog poraza Borussije u 2023.

image

Thomas Tuchel (desno)

KERSTIN JOENSSON Afp

Tuchel s druge strane je vidio loše stvari u igri svoje momčadi.

- Nervozno smo počeli napravili nekoliko grešaka, ali sve se promijenilo sa pogotkom. Nadao sam se kako ćemo biti još dominantniji nakon trećeg gola, ali imali smo duge faze u kojima smo se morali braniti. Kratko smo vrijeme zajedno, imali smo jedan zajednički trening i ponosan sam na ono što smo uradili u to kratkom vremenu - kazao je novi trener Bayerna.

Linker
06. svibanj 2024 21:30