PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Afp
PREOKRET U ZADNJI ČAS

Detalji Bayernove ‘otmice‘: Tuchel krenuo za London preuzeti Tottenham, Bavarci ga doslovno skinuli s leta

Čelnici Bayerna odlučili su kako im je potreban iskusan trener s dosta europskog iskustva
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. ožujak 2023. 20:51

Čelnici Bayerna doslovno su skinuli Thomasa Tuchela s leta za London jer novi trener Bavaraca trebao je preuzeti Tottenham. Otuda je i jasno zašto je dogovor čelnika najtrofejnijeg njemačkog kluba i novog trenera postignut u doslovno pet minuta, u Bayernu nisu puno pregovarali u strahu da ne izgube trenera kojeg su željeli na klupi.

Njemački Kicker prenosi kako je Tuchel već imao rezerviran let za London i na stolu ponudu da preuzme Spurse iako oni još uvijek imaju trenera. Kojem su, doduše, dani odbrojani.

- Bilo je to u utorak, za vrijeme ručka. Uzeo sam telefon i nazvao Thomasa. Kazao sam mu da odmah spusti slušalicu ako mu se bude svidjelo pitanje koje će uslijediti... Tuchel je bio "vruć kandidat" od prve sekunde. Došli smo do zaključka da nam je potreban iskusan trener, s dosta europskih izazova iza sebe. Brzo smo se dogovorili. Pregovarali smo s njim još 2018. Tada nije išlo, ali ovoga puta je sve teklo glatko jer smo ovakav spoj željeli i mi i Thomas - kazao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić na promociji novog trenera.

image
CHRISTOF STACHE/Afp

Navijači su skeptični zbog trenutka u kojem su se čelnici Bayerna odlučili za promjenu na klupi, uoči utakmice protiv dortmundske Borussije koja možda odluči i prvenstvo te četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. U jednoj online anketi čak se 79 posto navijača izjasnilo kako se otkaz Julianu Nagelsmannu nije trebao dogoditi.

- Nemam puno vremena. Najveći broj igrača vidjet ću tek u petak, samo dan uoči utakmice protiv Borussije. Trenutak za sve ovo jest iznenađujući, međutim dobro je što i dalje imamo šansu da osvojimo sve trofeje. Dakle, manje-više radit ćemo na detaljima, nećemo mijenjati krupne stvari. Imam ideju što se može popraviti - rekao je Tuchel.

Sa svojim prethodnikom nije se čuo. A i ne planira to u skoro vrijeme napraviti.

- Suosjećam se s njim, ali ne radi se o mojoj odgovornosti. Nećemo se čuti odmah. Ne želim da ovo izgleda kao nedostatak poštovanja, ali u ovom trenutku ne bi mi puno pomoglo da čujem njegovo mišljenje. Želim ga sam formirati o svakom igraču - poručio je Tuchel.

Linker
21. travanj 2024 04:10