Edin Terzić

 Frank Hoermann/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia
DOBRO POZNATO IME

Edin Terzić dobiva veliko pojačanje u Borussiji Dortmund, u pomoć mu stiže legendarni Turčin

Pored Borussije, nosio je i dres Feyenoorda, Real Madrida, Liverpoola, Werder Bremena i Antalyaspora
Piše: Vito TomasObjavljeno: 29. prosinac 2023. 12:21

Stručni stožer Borrusije Dortmund pojačat će njihov bivši igrač Nuri Şahin. Turčin će se tako pridružiti njemačko-hrvatskom stručnjaku Edinu Terziću koji obnaša funkciju glavnog trenera momčadi iz Dortmunda.

Şahin će preuzeti ulogu asistenta Terziću, a vijest je potvrđena i od strane Borussije.

Dortmund u posljednje vrijeme bilježi vrlo loše rezultate te se u jednom trenutku činilo da bi Terzić mogao postati bivši. Ipak, dobio je podršku Uprave kluba za naredni period, a dovođenjem Şahina učvrstio je i svoj stručni stožer.

U svlačionici žuto-crnih vladaju podjele te je to glavni problem kojeg će u Dortmundu morati riješiti tijekom zimske pauze. O ozbiljnosti situacije govori i činjenica da se nedavno u javnosti pojavila vijest da se jedan od kapitalaca Marco Reus okomio na vlastitog tenera, a znamo kako stvari nerijetko završavaju kada glava svlačionice izgubi povjerenje u trenera…

Što se tiče Nurija Şahina, on je u trenerske vode uplovio 2021. godine u turskom Antalyasporu gdje je jedan period bio i glavni trener. Nakon kluba iz matične zemlje, stiže u klub u kojem je proveo najbolje dane svoje igračke karijere. Pored Borussije, nosio je i dres Feyenoorda, Real Madrida, Liverpoola, Werder Bremena i Antalyaspora gdje je prije dvije godine objesio kopačke o klin.

Vrijedi istaknuti i da će stručni stožer Borrusije Dortmund biti jedan od najmlađih u Europi, s obzirom na to da Terzić ima 41, a Şahin tek 35 godina.

Linker
27. travanj 2024 00:34