SAOLAB/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Saolab/Alamy/Alamy/Profimedia
BLIZU TRANSFERA

Engleski velikani žele pokvariti ‘tajni plan‘ Barcelone, ovakav potez bila bi sjajna vijest i za Dinamo

Prema pisanju Bilda, rastanak Olma i Leipziga mogao bi se "lomiti" oko plasmana u Ligu prvaka
Piše: Andro PolićObjavljeno: 13. travanj 2023. 14:11

Iako je prvi gol u modrom dresu postigao još u rujnu 2015., na Kup gostovanju kod Oštrca u Zlataru, Dani Olmo i dalje je "vezan" uz Dinamo. Doduše, kroz ugovorne stavke između dva kluba. S obzirom na to kako Španjolcu idućeg ljeta istječe ugovor s RB Leipzigom, tako su se kroz bespuća transfer glasina zakotrljale priče o Barceloninom planu. Naime, katalonski gigant, iz kojega je Olmo sa 16 godina i stigao u Maksimir, navodno nagovara igrača da ugovor u Njemačkoj odradi do kraja, do lipnja 2024., a zatim bez odštete stigne na Camp Nou. Točnije, na olimpijski stadion u Barceloni, na kojemu će klub igrati domaće utakmice od iduće sezone, dok će njihov prvi dom ići u veliku nadogradnju.

Bio bi to i udarac za Dinamo, u smislu nekoliko potencijalnih milijuna eura. S obzirom na to kako je hrvatski prvak u prodaju ugradio i postotak od budućeg transfera, odlazak iz Leipziga bez odštete ujedno bi značio i "nulu" u blagajni maksimirskog kluba. Ipak, potencijalno dobre vijesti za Modre stižu s Otoka. Kako piše Goal UK, pozivajući se na njemački Bild, Manchester United, Tottenham i Arsenal htjeli bi Olma dovesti već ovoga ljeta, a spominje se i odšteta od oko 40 milijuna eura.

Dinamu, prema ranijem pisanju, pripada 20 posto razlike od idućeg transfera. U prijevodu, na Transfermarktu stoji kako je Olmo u Leipzig otišao za 29 milijuna eura, što znači ako ga Nijemci prodaju, primjerice, za 39 milijuna eura - Dinamu će pripasti dva milijuna.

Prema pisanju stranih medija, Španjolac iduće sezone želi igrati Ligu prvaka, a s obzirom na to kako Bikovima visi ulazak u elitno natjecanje (trenutačno su četvrti), nije isključeno da bivši stanovnik Maksimira već ovoga ljeta potraži novu sredinu.

Linker
30. travanj 2024 03:23