FRANKHOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
VEĆ VIĐEN SCENARIJ

Flick i Niko Kovač imali su isti razlog za odlazak: ‘Nitko u Bayernu ne može raditi s tim čovjekom...‘

‘Nevjerojatno je da takav klub ne može jednom treneru osigurati kontinuitet rada‘, pišu Nijemci.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2021. 10:41

Pobjedom na gostovanju protiv Wolfsburga (2:3), nogometaši minhenskog Bayerna došli su još korak bliže novom naslovu njemačkog prvaka. Iako u posljednje vrijeme igraju bez svog najboljeg igrača i strijelca, Roberta Lewandowskog, Bavarcima polazi od ruke pobjeđivati u zemlji. Ipak, ne i u inozemstvu, točnije u Ligi prvaka iz koje su ispali uslijed četvrtfinalnog poraza u dvomeču protiv PSG-a.

Repriza lanjskog finala nije prošla prema očekivanom raspletu za još uvijek aktualne prvake Europe, a nakon dvoboja protiv Wolfsburga dogodilo se očekivano. Doduše, nije se očekivalo da će trener Hansi Flick eksplicitno najaviti svoj odlazak na kraju sezone, ali bilo je jasno da nakon europskog posrtaja (već) u četvrtfinalu LP, to više nije to.

- Želio bih izaći iz svog ugovora s Bayernom na kraju sezone. Pričalo se o tome, ja sam htio da moji igrači to čuju od mene, a ne iz medija - rekao je Flick na press-konferenciji na stadionu Wolfsburga.

image
FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

Flick ima ugovor s Bayernom do ljeta 2023. godine, a njegovu želju za odlaskom mora potvrditi uprava kluba. Nije isključeno da ljudi iz kancelarija neće prihvatiti ponuđeno od strane trenera.

Njemački mediji krenuli su odmah istraživati zbog čega je trener sam od sebe najavio odlazak. Kako piše Sport1, glavni krivac za takvo stanje je Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna. Flick je s njime u lošem odnosu, a to su prije njega bili i Niko Kovač i Carlo Ancelotti.

- To što želi otići pod svojim uvjetima i napustiti momčad ne znači da je to bila Flickova želja i na početku sezone. Čak ni kad se uzme u obzir da ga vjerojatno čeka posao u reprezentaciji. On obožava ove igrače i klub, ali ne može više raditi sa Salihamidžićem, jednostavno nema izbora. Flickov odlazak, ako ga Uprava odobri, imat će posljedice za klub. Cijeli svijet će se pitati je li Bayern postao klub koji ne može treneru osigurati kontinuitet rada. Carlo Ancelotti, Niko Kovač i sada Flick. Je li zbilja uvijek kriv trener? Bayern trenutno može samo sanjati o tome da izgradi uspješnu eru s nekim trenerom. Flick je imao potencijal za to, ali potrošen je. Sada je bijesan jer nema drugog izbora nego otići iz kluba u kojem ga ne podržavaju - piše Sport1.

Linker
20. travanj 2024 20:57