REUTERS
MÜNCHEN JE ODLUČIO, NA REDU JE KLUB

FOTO: OVAKVOG NIKU KOVAČA JOŠ NISTE VIDJELI! POGLEDAJTE ŠTO SU HRVATSKOM PRVAKU NAPRAVILI U LUDOM SLAVLJU Tko će ga smijeniti nakon ove poruke?

Piše: HinaObjavljeno: 18. svibanj 2019. 20:11

Bayern München 29. je put postao prvak Njemačke, a do titule ga je u ovoj sezoni doveo bivši hrvatski izbornik i legendarni Vatreni Niko Kovač!

Bavarci su posljednjem kolu Bundeslige slavili protiv Eintrachta na Allianz Areni s 5:1 te su sezonu završili s dva boda ispred Borussije Dortmund.

Bila je to velika pobjeda za hrvatskog stručnjaka koji je sezonu punu problema i stresova okončao na impresivan način dočekavši ovacije prepune Allianz Arene.

Kovaču je to bio drugi trofej na klupi Bayerna nakon što je osvojio Superkup početkom sezone pobjedom 5:0 upravo protiv Eintrachta, a već 25. svibnja ga očekuje i finale Kupa protiv RB Leipziga.

Bayern je slabo ušao u sezonu i nakon 15 kola imao je čak devet bodova zaostatka za Borussijom i činilo se kako će biti nemoguća misija nadoknaditi tako veliki zaostatak. Na pola sezone Borussija je imala šest bodova višak, a nakon 20 kola velikih sedam bodova plusa. Međutim, samo četiri kola kasnije Bayern je dostigao zaostatak i obje momčadi su nakon 24. kola imale po 54 boda.

Borussija je upala u veliku krizu i od 20. do 24. kola ostvarila je samo jednu pobjedu uz dva remija i poraz, dok su Bavarci nanizali četiri pobjede. U možda i ključnoj utakmici sezone Bayern je deklasirao Borussiju s 5:0 i načinio ključni korak na putu prema rekordnom 29. naslovu prvaka.

Vrijedi spomenuti i da su se od dresa Bayerna oprostili velikani Franck Ribery i Arjen Robben, i to u velikom stilu. Obojica su se od bavarske publike oprostili golovima - Ribery u 72. i Robben u 78. minuti. Time su se na najbolji mogući način odužili hrvatskom stručnjaku što ih je uveo u igru.

Navijači Bayerna dugo su nakon susreta izvikivali Kovačevo ime, a na tribinama je i osvanuo transparent s natpisom:

"Svatko mora odraditi svoj dio posla.. Hoćete li titulu ili veliko ime? Je*eš FC Hollywood!"

Rečenicu 'Svatko mora odraditi svoj dio posla' izgovorio je čelnik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kao podršku hrvatskom treneru nakon remija 0:0 s Leipzigom.

Time su i navijači i uprava iskazali veliko poštovanje Niki Kovaču kojemu zaista treba čestitati na zasluženoj tituli u zahtjevnoj njemačkoj ligi.

Linker
06. svibanj 2024 01:52