Erik ten Hag

 PETER POWELL Afp
SMJENA NA POMOLU

Grom iz vedra neba! Trener Uniteda mogao bi zamijeniti hrvatskog stručnjaka? ‘Ne mogu utjecati na to‘

U slučaju da u idućoj utakmici ne uprihodi tri boda, Hrvatu bi se trenerska stolica opasno zaljuljala
Piše: SNObjavljeno: 17. prosinac 2023. 15:45

Dok Borussiji Dortmund u Ligi prvaka ide glatko, u Bundesligi klub posrće. Crno-žuti su u posljednjih šest utakmica osvojili samo pet bodova.

Naravno, stoga se kritizira 41-godišnji hrvatski trener Edin Terzić.

U intervjuu za Sky prije utakmice u Augsburgu upitan je što bi za njega značile dvije preostale utakmice u ligi.

Terzić je objasnio:

- To je potpuno nevažno. Radi se o momčadi, o Borussiji Dortmund i o ciljevima koje želimo postići. Da bismo se približili tim ciljevima, potrebno nam je šest bodova.

Potom ga je reporterka zamolila da prokomentira nagađanja plasirana u eter, a odnose se na to da bi ga na klupi BVB-a mogao naslijediti aktualni trener Manchester Uniteda, Erik ten Hag:

- To je nešto što ne mogu zaustaviti. Ne mogu utjecati na to. Mogu utjecati jedino na sebe i kako ću se nositi sa situacijom. Nemam problema s time što drugi misle o meni. Bitno je što momčad misli o meni i ljudi s kojima svakodnevno surađujem. I zbog njih se osjećam jako dobro.

Borussia će u utorak igrati s Mainzom. Ako utakmica završi pobjedom, prva polusezona izgledat će mnogo bolje. Međutim, u slučaju da klub ne uprihodi tri boda, Terziću bi se trenerska stolica opasno zaljuljala, smatra dio javnosti.

image

Edin Terzić

INA FASSBENDER Afp

Ako je, pak, za vjerovati Bildu, Terzić ne mora brinuti za svoj posao. Čak i ako u utorak izgubi od Mainza, njemački stručnjak hrvatsko-bosanskog porijekla (majka mu je iz Osijeka, otac iz Doganovaca) neće biti smijenjen, piše poznati njemački dnevnik.

Naime, čelništvo Borussije taj susret ne doživljava kao ‘biti ili ne biti‘, te će Terzić vjerojatno nastaviti svoj posao na klupi velikana iz Dortmunda neovisno o ishodu ogleda s davljenikom Mainzom na Signal-Iduna Parku. Prvu analizu dosadašnjeg dijela sezone vodstvo Borussije napravit će tijekom zimske stanke. Jasno je da bi pobjeda protiv Mainza ‘smirila duhove‘, no s druge strane pritisak će se pojačati izostanu li u utorak planirana tri boda.

Prošle sezone Borussia se također mučila u jesenskom dijelu sezone, da bi Terzić na proljeće podigao momčad koja je do posljednjega kola kandidirala za naslov prvaka.

U ‘skupini smrti‘ Lige prvaka Borussia je u konkurenciji Paris Saint-Germaina, Milana i Newcastlea iznenadila osvajanjem prvog mjesta, no u Bundesligi je bez pobjede u prosincu.

Bild piše kako je glavni razlog tome što Terzić nije smijenjen to što je glavni klupski operativac Hans-Joachim Watzke svom prijatelju Terziću ljetos jamčio da mu je posao siguran.

Osim toga, Watzke navodno ne voli ni smjenjivati trenere usred sezone, iako je Luciena Favrea upravo na taj način zamijenio sadašnjim trenerom Edinom Terzićem.

Inače, Terzić je surađivao sa Slavenom Bilićem u Bešiktašu i West Hamu, dok je kao prvi trener s Borussijom osvojio Kup Njemačke 2021. godine.

Ukupno je na klupi momčadi iz Dortmunda vodio 101 utakmicu, uz 60 pobjeda, 18 remija i 23 poraza te gol-razlikom 215:126.

Linker
28. travanj 2024 17:43