Pep Guardiola

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
NAKLONIO SE VELIKANU

Guardiola fasciniran novim rekorderom: ‘Takvog igrača nema nigdje, jedna stvar me posebno impresionira‘

‘Jeadn je od najboljih u povijesti Bayerna, ali i nogometa uopće‘, kaže Španjolac
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. rujan 2024. 16:01

Thomas Müller (34) u nedjelju je postao Bayernov rekorder po broju nastupa. Odigrao je legendarni Nijemac protiv Freiburga 710. utakmicu za bavarskog velikana, a velike je pohvale na njegov račun izrekao bivši Bayernov trener Pep Guardiola.

- Nema igrača kao što je Thomas Müller! On je jedan od najvećih igrača u povijesti Bayerna, ali i nogometa uopće. Ne samo zbog njegovih brojnih naslova, nego i zato što je u potpunosti fokusiran kad ga njegova momčad treba - rekao je španjolski stručnjak koji je u Bayernu radio od 2013. do 2016. godine.

image

Thomas Müller

Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Intervju s Guardiolom objavljen je na službenoj stranici Bayerna, a menadžer Manchester Cityja dobio je i pitanje smatra li da je Müller podcijenjen.

- Ne. Ljubitelji nogometa iz cijelog svijeta znaju koliko je on važan na terenu. On je mudar, nepredvidljiv igrač koji uvijek zna kamo treba ići.

Otkrio je Guardiola i najdraži trenutak s Müllerom.

- Gubili smo 1:2 protiv Juventusa minutu prije kraja u Ligi prvaka 2016. godine. Müller je zabio za izjednačenje i osigurao produžetak u kojem smo pobijedili 4:2.

Jedna stvar ga kod Müllera posebno impresionira.

- Kad nogometaši danas zabiju gol, oni trče i slave sami. Thomas je drugačiji, možda velikodušniji od ostalih. On nakon pogotka želi izgrliti svoje suigrače - zaključio je Pep Guardiola.

Linker
05. rujan 2024 10:36