TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
VELIKI PRIJATELJI

‘Gvardiol nije iznenađenje, znam što može, a zna i on što mu je činiti! Uz njega usavršavam svoj hrvatski‘

‘Tih je. Ali zna biti i duhovit. Voli se šaliti, ali je smiren. Pametan je....‘, nahvalio je prijatelja
Piše: JL.Objavljeno: 13. siječanj 2023. 10:20

Nogometaš Leipziga Dani Olmo pojavio se na stranici portala Bundesliga.com. U opširnom je razgovoru iznio svoje opservacije sa Svjetskog prvenstva u Kataru, a osvrnuo se i na dugogodišnje prijateljstvo s Joškom Gvardiolom, kao i na izglede svog kluba u borbi za njemački naslov, te dvoboj s Manchester Cityjem u Ligi prvaka...

- Katar je bio moje prvo Svjetsko prvenstvo i posebno iskustvo. Naročito prva utakmica protiv Kostarike (7-0) kada sam zabio prvi gol, koji je ujedno stoti za španjolsku reprezentaciju na Svjetskim prvenstvima. Došli smo u Katar odigrati sedam utakmica, ali nismo postigli taj cilj. Zbog toga sam malo razočaran. Ali, imamo mladu reprezentaciju. Bilo nam je ovo drgocjeno iskustvo za neka naredna iskušenja – kazao je Olmo.

U polufinalu Svjetskog prvenstva pojavilo se 11 igrača iz Bundeslige. Jedan od njih bio je i stoper hrvatske reprezentacije Joško Gvardiol.

- On za mene nije iznenađenje. Znam što Joško može. Konačno, samo je nastavio s dobrim igrama iz Bundeslige. Bio je to odličan turnir za njega. Također, Hrvatska je jako dobra reprezentacija.

image
TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

Uslijedilo je sasvim osobno pitanje: kakav je Gvardiol tip?

- Tih je. Ali zna biti i duhovit. Voli se šaliti, ali je smiren. Pametan je. Zna što mora učiniti da ostvari ciljeve u karijeri – nastaviti marljivo raditi. A on voli raditi. Još uvijek je mlad. Ima još puno toga za poboljšati, no kod njega ne vidim nikakvih limita.

Imate sigurno poseban odnos budući da komunicirate – na hrvatskom!?

- Naučio sam hrvatski jezik igrajući za zagrebački Dinamo. Joško i ja nismo u Dinamu igrali često zajedno, jer je još bio premlad. Razgovor s Joškom dobro mi dođe da usavršim svoj hrvatski. Tek u Leipzigu nas dvojica smo postali veliki prijatelji.

Jeste li već u Dinamu uočili njegov potencijal?

- Da. Već tada se vidjelo o kakvom se igraču radi premda je imao tek 17-18 godina. Trenirao je s nama u prvoj momčadi i odigrao nekoliko utakmica. Tek nakon što sam ja otišao iz Dinama, došlo je njegovo vrijeme. Postao je standardni igrač, odradio je cijelu sezonu, a onda ga je Leipzig kupio.

Kakav je vaš respekt spram Manchester Cityja, s obzirom na trenera čiji stil igre poznajete još iz Barcelone?

- Svi znaju kako igra Manchester City. Filozofiju igre Pepa Guardiola oni pokazuju svaki tjedan, svaku utakmicu koju igraju. Naravno, nije lako igrati protiv njih. Ali, mi ćemo se usredotočiti na sebe. Imamo i mi adute o kojima Guardiola mora brinuti.

Prema anketi Kickera, 80% čitatelja smatra kako Leipzig ne može ugroziti momčad Bayerna u borbi na naslov Bundeslige.

- Ja spadam u onih 20% koji vjeruju u Leipzig. Znam da Bayern im kontinuitet osvajanja naslova, ali vjerujem u svoje suigrače. Mislim da imamo kvalitetu iznenaditi Bayern. Nastavak sezone započinje utakmicom protiv njih. Ako ih dobijemo bodovna će se razlika smanjiti na tri boda. Mada jedna utakmica neće ništa odlučiti. Za naslov moramo pobjeđivati u serijama. Mislim da to možemo ostvariti – zaključio je Olmo u intervjuu za Bundeliga.com.

Linker
26. travanj 2024 02:46