Trener Marco Rose i Joško Gvardiol

 JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
‘MENE SE PITA‘

Gvardiol priča jedno, trener sasvim drugo: Šef otkrio gdje će najtraženiji Hrvat igrati sljedeće sezone

Hrvatski stoper želi otići iz Leipziga, trener tvrdi da je sretan u klubu. U igri je više od 100 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 23. veljača 2023. 09:43

Sjajnu je partiju protiv Manchester Cityja odigrao Joško Gvardiol, dominantno u šesnaestercu glavom zabio za 1:1, taman dovoljno za nervozu Pepa Guardiole uoči uzvrata, i za naslovnice u otočkim medijima.

Englezi su naravno, zavrtjeli sve stare priče o rekordnom transferu Hrvata na Otok, u igri su ponovno velikani, Chelsea, Liverpool i City, i novac iz snova.

Više od 110 milijuna spominje se kao ‘zicer‘, iako 21-godišnji stoper Leipziga i hrvatske reprezentacije po Transfermarktu trenutno vrijedi 75.

image
JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp

Gvardiol je ranije naglašavao kako mu je dječački san zaigrati u Liverpoolu, a prije nekoliko dana je u intervjuu za engleski The Times otkrio dosad nepoznate detalje o transferu i priznao da je želio otići iz Njemačke kada je ove zime Lepzigu stigla ponuda - Chelseaja.

- Dva dana prije završetka prijelaznog roka nazvao me moj agent i rekao da je Chelsea iznimno zainteresiran za mene. Naravno, svakako razmišljate o ponudi tako velikog kluba. No, Leipzig je ostao pri svom stavu da me ne želi prodati. Mučio sam se s takvom odlukom, ali nismo uspjeli postići dogovor. I dalje sam ovdje i nemam problema s tim jer moja prvotna ideja ionako je bila da ostanem. Jedna sezona nije bila dovoljna, ovo je druga, čak bi i još jedna bila sjajna, ali vidjet ćemo - rekao je Gvardiol.

Klub je tada rekao - ‘ne‘, a priču je nakon sinoćnje utakmice dodatno začinio njegov trener Marco Rose, koji pak tvrdi da Joško želi ostati u Leipzigu.

Nijemac je nakon utakmice, direktno upitan o transferu, ponudio svoju verziju.

"Joško Gvardiol će i sljedeće sezone igrati u Leipzigu", rezolutan je bio Rose, da bi to i objasnio:

"Ja sam trener i mene se pita. Gvardiol je sretan s nama. Istina je da je rekao kako bi želio igrati u Premierligi, ali nije rekao kada", zaključio je trener Leipziga.

Vidjet ćemo kako će se na sve ovo reagirati naš stoper. U karijeri je pokazao strpljenje netipično za svoje godine, no Chelsea je očito razbudio duhove i potvrdio da malo koji igrač može odoljeti zovu najbogatije lige svijeta.

Linker
28. travanj 2024 02:41