Niko Kovač

 REVIERFOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Revierfoto/imago Sportfotodienst/profimedia
VAŽNA POBJEDA

Hit njemačkog prvenstva nanio novi bolan poraz Niki Kovaču i stigao nadomak plasmana u Ligu prvaka

Velika borba vodi se u Bundesligi za četvrto mjesto koje vodi u europsku elitu sljedeće sezone
Piše: HinaObjavljeno: 19. svibanj 2023. 22:41

Nogometaši Freiburga su pred svojim navijačima svladali Wolfsburg sa 2:0 u prvoj utakmici 33. kola njemačke Bundeslige i tako ostali u igri za plasman u Ligu prvaka.

Odluka o pobjedniku pala je u posljednjih 20 minuta utakmice, kad su za domaću momčad golove postigli Christian Gunter (71) i Nils Petersen (75), a kod oba pogotka je u ulozi dodavača bio Roland Sallai.

U gostujućoj momčadi koju vodi Niko Kovač, Bartol Franjić je ostao na klupi za pričuve.

image

Slavlje nogometaša Freiburga

THOMAS KIENZLE Afp

Petoplasirani Freiburg je 17. pobjedom došao do 59 bodova, čime se izjednačio s četvrtoplasiranim Union Berlinom koji će u subotu gostovati kod Hoffenheima. Samo bod više ima RB Leipzig kojeg čeka subotnje gostovanje kod vodećeg Bayerna (68). Bavarci dva kola prije kraja imaju bod prednosti u odnosu na Borussiju Dortmund koja će u nedjelju gostovati u Augsburgu.

Bayern i Borussia Dortmund imaju mjesto u Ligi prvaka, a preidružit će im se još dvije momčadi iz trolista koji čine RB Leipzig, Union Berlin i Freiburg.

Wolfsburg je sa 49 bodova na sedmom mjestu i bodovno je izjednačen sa šestoplasiranim Bayerom koji ima utakmicu manje. Šesto mjesto donosi nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Linker
13. travanj 2024 01:25