Roberto De Zerbi

 PAUL ELLIS Afp
PONUDA NE NEDOSTAJE

Hit-trener je ‘vruća roba‘ na tržištu: Bayern ga je već kontaktirao, a zainteresiran je i Liverpool

U Münchenu navodno imaju i plan B te razmišljaju o povratku Juliana Nagelsmanna
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. travanj 2024. 13:13

Roberto de Zerbi bit će vruća roba na nogometnom tržištu idućeg ljeta. Sjajan posao koji radi u Brightonu nije mogao proći ispred radara europskih velikana, a svi koji ga žele na klupi morat će papreno platiti. Naime, Talijan ima klauzulu u ugovoru prema kojoj se za njegovu slobodu Brightonu mora isplatiti između 14 i 15 milijuna eura. De Zerbi je kazao kako je zatražio sastanak s vlasnikom kluba Tonyjem Bloomom na kojemu bi tema bila njegova budućnost. Na novinarsko pitanje ostaje li u klubu i iduće sezone, odnosno do ljeta 2026. do kada mu ugovor vrijedi, nije dao konkretan odgovor.

- Želim razgovarati sa predstavnicima kluba. Imam ugovor, ali problem nije ugovor - problem je pronaći isti plan, isti cilj, istu viziju za budućnost. Što se mene tiče, još nisam odlučio kakva je moja budućnost. Imam ugovor, ali svejedno želim razgovarati s Bloomom, da razumijem njegov plan. Onda ću odlučiti. Želim zadržati svoju ambiciju, motivaciju, živim za nogomet 24 sata dnevno, želim znati što je plan, što je projekt, što je budućnost jer ako se ne osjećam ugodno, ne osjećam pravu motivaciju, ne mogu više ostati - kazao je.

Špekulira se kako su igri Liverpool i Bayern koji traže nove trenere u novoj sezoni. Xabi Alonso prethodno je javno poručio kako ne ide iz Leverkusena što je de Zerbija izguralo u prvi plan. Bayern je navodno već ostvario prve kontakte s talijanskim trenerom, ali još uvijek ne i Liverpool koji će trebati novog trenera nakon što Jurgen Klopp po završetku sezone napusti Anfield. U Munchenu navodno imaju i plan B u slučaju da ne dovedu de Zerbija i razmišljaju o povratku Juliana Nagelsmanna kojeg su otpustili 2023. Međutim, njemački nogometni savez njega vidi kao dugoročno riješenje na klupi reprezentacije zbog čega mu spremaju novi ugovor.

Linker
02. svibanj 2024 19:11