Josip Stanišić

 TOM DUBRAVEC Cropix
TAJNO ORUŽJE

Hrvat je impresionirao sve, čeka ga mjesto u udarnoj postavi utakmice sezone i okršaj s moćnim Mbappeom

Nijemci su analizirali zašto bi Stanišić bio bolja opcija od Cancela za uzvrat s PSG-om
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2023. 14:59

Impresionirao je mnoge svojom izvedbom protiv Union Berlina u nedjelju Josip Stanišić. Hrvatski nogometni reprezentativac dobio je priliku i pojavio se u udarnoj postavi Bayerna. Momčad Juliana Nagelsmanna slavila je rezultatom 3:0 i vratila se na vrh Bundeslige, poravnata po broju bodova s dortmundskom Borussijom.

Stanišić je odigrao 77 minuta i dobio vrlo dobre kritike, što ga stavlja u ulogu glavnog kandidata za start u uzvratnom dvoboju Lige prvaka protiv moćnog PSG-a. Bavarci će pred svojim navijačima braniti 1:0 iz prve utakmice, a u tome bi mladi Hrvat mogao biti od velike pomoći.

Prije toga, Bayern očekuje subotnje gostovanje kod Stuttgarta u prvenstvu, a Nagelsmann nema previše prostora za eksperimentiranje sa sastavom. Stanišić bi mogao igrati i tu utakmicu, s obzirom na činjenicu da na uzvratu s Parižanima sasvim sigurno neće biti suspendiranog Benjamina Pavarda. Susret s Unionom također je zbog suspenzije morao propustiti Dayot Upamecano pa je to otvorilo mjesto Stanišiću, s kojim je trener bio izuzetno zadovoljan.

image

Josip Stanišić već je zaustavljao Kyliana Mbappea

JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

Njemački list Kicker pozabavio se taktičkim predznacima borbe za početnu postavu protiv PSG-a. Stanišićeva prednost je njegova defanziva. Nagelsmann neće srljati, neće jurnuti u otvorenu borbu pa će Vatreni tu svakako imati "glas više" u odlukama stručnog stožera. Joao Cancelo je svakako ofenzivnije rješenje, a on bi mogao ući ukoliko rezultat bude neželjen za Bavarce u tijeku utakmice. Inače, Stanišić je ove sezone dosad upisao samo dva starta u Bundesligi, uz još dva u Ligi prvaka.

Hrvatski reprezentativac ima još jednu prednost u odnosu na konkurenciju pred dvoboj s Parižanima. Nagelsmann zna kakvo je Stanišićevo iskustvo s Kylianom Mbappeom. Onih 1:0 za Hrvatsku protiv Francuske u pariškom obračunu Lige nacija bilo je tako i zbog toga što je Stanišić do kraja neutralizirao napade ponajboljeg svjetskog nogometaša.

Linker
07. svibanj 2024 15:46