CARMEN JASPERSEN Dpa Picture-alliance Via Afp
IDEJU ‘PATENTIRAO‘ NAGELSMANN

Hrvat u novoj ulozi: Trik s Vatrenim spašava ih od ispadanja, primijenili su poseban recept

‘Andrej je sposoban pretrčati 13 kilometara u jednoj utakmici i biti posvuda‘
Piše: SNObjavljeno: 07. travanj 2023. 12:04

Iza nogometaša Hoffenheima su dvije vezane pobjede kojima je momčad pobjegla iz zone ispadanja.

Slavio je klub Andreja Kramarića prvo doma protiv Herthe 3:1, pa u gostima kod Werdera 2:1, a hrvatski je reprezentativac u spomenutim ogledima tri puta tresao mrežu. Herthi je zabio dva puta iz jedanaesterca, da bi protiv Werdera zabio iz igre. Valja reći kako je u tim utakmicama trener Pellegrino Matarazzo Kramarića koristio na poziciji ‘osmice‘, ne kao špicu, a isto namjerava napraviti i u nedjeljnom okršaju protiv Schalkea. S druge strane, Christopha Baumgartnera je s njegove prirodne pozicije veznjaka gurnuo u napad.

"Baumi je igrač koji voli tražiti dubinu, jak je u igri jedan na jedan i donosi energiju u presingu na suparnika. Zato smo ga željeli približiti suparničkom golu, kako bi bio još više protivničkom golu", objašnjava Matarazzo.

A Kramarića je već na poziciji osmice koristio Julian Nagelsmann, bivši trener Hoffenheima.

"Andrej je sposoban pretrčati 13 kilometara u jednoj utakmici i biti posvuda po terenu. Ima super završni pas i dobar je u kaznenom prostoru. Na poziciji osmice Hrvat ima dva igrača ispred sebe koje može hraniti loptama. To je bila ideja protiv Herthe i dobro je funkcionirala, pa smo to prakticirali i protiv Bremena. Lako je moguće da ćemo ju koristiti opet", objašnjava trener Hoffenheima.

Kramarić je ove sezone upisao 8 golova ukupno u Bundesligi i 2 asistencije, a njegova je momčad trenutno 15-plasirana na ljestvici, tik iznad zone ispadanja. Njihov sljedeći suparnik u 27. kolu je 17. na ljestvici, dakle Hoffenheim čeka derbi začelja.

Linker
01. svibanj 2024 13:09