Josip Brekalo

 MARCO BERTORELLO Afp
NJEMAČKA, ITALIJA...?

Hrvata želi polufinalist Lige prvaka, ovim je potezom najavio transfer-bombu! Nijemci: ‘Nemamo drugih opcija‘

Prošlog ljeta htio je napustiti njemački klub, a ove godine moglo bi se dogoditi slično.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2022. 15:56

Gdje će Josip Brekalo igrati sljedeće sezone? Pitanje je to na koje bi odgovor mogli dobiti u tjednima, možda i danima koji dolaze. Nogometašu Wolfsburga 30. lipnja ističe posudba u talijanskom Torinu, a nakon čega ulazi u posljednju godinu ugovora s njemačkim Bundesligašem. Iako Torino do 15. svibnja može iskoristiti pravo prvokupa i posudbu pretvoriti u trajan posao, to ne znači da će Brekalo zaista i ostati u jednom od dva navedena kluba.

Sportski direktor Wolfsburga Marcel Schäfer bio je za njemački list Kicker vrlo jasan:

- Nemamo drugih opcija u ovome trenutku, Josip se, ako me pitate s današnjeg aspekta, sigurno vraća u naš klub!

To jasno znači da se Ivan Jurić i ostatak sportske struke u Torinu još ili nisu dogovorili ili se neće niti dogovarati oko otkupa Brekalovog ugovora. Još je 13 dana ostalo do isteka roka za tu mogućnost, a Torino je može povući kad god poželi, do 14. svibnja u 23.59 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Poznato je da Torino, ako želi otkupiti Brekala, mora Wolfsburgu platiti 10.5 milijuna eura za taj posao. Igrač koji je ove sezone zabio šest pogodaka u 29 nastupa za Torino mogao bi se dugoročno isplatiti Talijanima, jer bi u slučaju dobrih igara sljedeće sezone bio "vruć" na tržištu igrača.

No, koji su planovi samog igrača? Kicker piše da je on htio napustiti Wolfsburg pod svaku cijenu prošlog ljeta, a nakon promjene agenta (potpisao za Niagara Sports Andyja Bare) znakovito je da želi novu promjenu. Žele ga Lazio, Roma, Villarreal, Eintracht, ali prvi na potezu su Torino, a onda Wolfsburg...

Linker
11. kolovoz 2022 00:43