MAX ELLERBRAKE Dpa Picture-alliance Via Afp
NISU SE PROSLAVILI

Hrvati proglašeni najgorima u cijeloj Bundesligi, 227 igrača ih stavilo na vrh neslavne liste

Bjelica je smijenjen nakon lošeg niza, a ostat će upamćen i po sukobu s Leroyem Saneom
Piše: SNObjavljeno: 03. lipanj 2024. 10:49

Njemački magazin Kicker objavio je rezultate ankete među 227 igrača Bundeslige o trenerima koji su najviše razočarali u prošloj sezoni. Prvo mjesto na ovoj neslavnoj listi zauzeo je Nenad Bjelica s 18,1 posto glasova, dok je na drugom mjestu Niko Kovač sa 16,7 posto glasova.

Na trećem mjestu našao se bivši trener Bayerna, Thomas Tuchel, sa 16,3 posto glasova. Steffen Baumgart zauzeo je četvrto mjesto s 12,8 posto, dok je peti Urs Fischer s 11 posto glasova. Baumgartov tim, Köln, ispao je iz Bundeslige, a Fischer je prethodnik Bjelice u Union Berlinu, koji se snažno borio za opstanak.

Nenad Bjelica smijenjen je 6. svibnja nakon niza loših rezultata, a ostat će upamćen i po sukobu s Bayernovim igračem Leroyem Saneom. Bjelica je vodio Union Berlin u 22 utakmice, ostvarivši šest pobjeda, šest remija i deset poraza. Niko Kovač dobio je otkaz u Wolfsburgu 17. ožujka nakon serije od 11 utakmica bez pobjede.

Niko Kovač, bivši izbornik hrvatske reprezentacije i trener koji je s Eintrachtom osvojio Kup, a s Bayernom dvostruku krunu, stigao je u Wolfsburg iz Monaca 2022. godine. Vodio je klub u 66 utakmica, ostvarivši prosjek od 1,30 osvojenih bodova po utakmici. Kada je napustio Wolfsburg, klub je zauzimao 14. mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Linker
03. lipanj 2024 17:07