DAMIR KRAJAC/CROPIX
Nove loše vijesti

I treći Vatreni zaražen koronavirusom, odigrao cijelu utakmicu za vikend pa saznao da je pozitivan!

Iako je još za vikend igrao, Brekalo je sada pod upitnikom za sljedeće okupljanje Vatrenih.
Piše: Sportske novosti/HINAObjavljeno: 21. listopad 2020. 16:25

Popis zaraženih hrvatskih nogometnih reprezentativaca sve je veći. Do danas su na toj, zasad još uvijek relativno maloj listi bila dvojica - Ante Budimir i Andrej Kramarić, a danas je situacija već nešto drugačija. Jutros je, da je korona-pozitivan, saznao i Josip Brekalo. Nogometaš Wolfsburga treći je Vatreni koji je tako stigao pod upitnik igranja u studenom. Iako je do novih utakmica reprezentacije preostalo još četiri tjedna, poznato je da je period rekonvalescencije od COVID-virusa dosta dugotrajan.

Doduše, 22-godišnji ofanzivac koji je za vikend igrao protiv Borussije iz Monchengladbacha nije se zarazio među Vatrenima, nego u svom Wolfsburgu koji ga je, ako se sjetimo, i netom prije reprezentativnog okupljanja nerado pustio u Hrvatsku, upravo zbog straha od zaraze.

- Wolfsburg će biti bez Brekala u narednim danima. Igrač se dobro osjeća i trenutno nema nikakve simptome - objavio je klub.

Daljnji postupci se znaju, Brekalo će na 14 dana morati u samoizolaciju. Tek ako dva vezana testa pokažu negativan ishod, moći će nastaviti s aktivnostima u klubu. Međutim, nije mu zabranjeno trenirati i dalje, u kakvoj vrsti "balona" pa u formi uopće ne mora pasti.

Budimir je debitirao za "Vatrene" u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske, a nastupio je i u Zagrebu protiv Francuske u susretu Lige nacija kada je ušao u igru u 61. minuti umjesto Brune Petkovića. Usto je bio i na klupi tijekom dvoboja protiv Švedske.

Linker
24. travanj 2024 06:41