JURGEN FROMME Dppi Via Afp
RAZLIČITA MIŠLJENJA

Igrač svjetske klase bio je pred vratima, ali je Terzić sve stopirao i doveo napadača koji je zabio - dva gola

Spominjala su se brojna imena: Mauro Icardi, Edin Džeko, Arkadiusz Milik i Jhon Cordboa
Piše: SNObjavljeno: 14. studeni 2023. 23:17

U dugoj povijesti Borussije Dortmund brojne su zvijezde nosile crno-žuti dres. Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang i Erling Braut Håland samo su neka od imena koja je ovaj klub plasirao u nogometnu orbitu posljednjih desetak godina.

Ipak, iz njemačkih medija dolazi vijest o jednom propalom transferu. Prošle je sezone napadač svjetske klase bio na korak do prelaska u Borussiju Dortmund. Sportski direktor Sebastian Kehl je već sve pripremio. Međutim, trener hrvatskih korijena Edin Terzić imao je nešto protiv.

Kada je početkom prošle sezone u Dortmund iz Ajaxa stigao Sebastian Haller, napadaču je dijagnosticiran rak testisa, klub je morao krenuti u potragu za novim napadačem. Spominjala su se brojna imena: Mauro Icardi, Edin Džeko, Arkadiusz Milik i Jhon Cordboa.

Još jedan napadač također se povezivao s BVB-om: Edinson Cavani. Urugvajac je tada bio bez kluba, a prema medijskim napisima čak je čekao i ponudu Dortmunda.

Međutim, Kehl se nije usuglasio s Terzićem koji je imao drugog napadača na umu, tadašnjeg centarfora napadača Kölna Anthonyja Modestea, prenosi njemački Sport1.

Modeste se ispostavio kao potpuni promašaj, postigavši samo dva gola u 28 utakmica.

Cavani je pak prešao u Valenciju za koju je prošle sezone zabio sedam golova i zabilježio dvije asistencije spriječivši klub od ispadanja iz La Lige. Ljetos je kao slobodan igrač zadužio svlačionicu Boce Juniors za koju je postigao tri gola u 16 utakmica.

Isti izvor dodaje kako je razlika u transfer politici bilo i ovog ljeta. Sportski direktor smatrao je da bi dodatno pojačanje u obrani imalo više smisla, ali je onda pokleknuo pred Terzićevim zahtjevom za visokim centarforom.

Neposredno prije kraja prijelaznog roka u BVB je došao Niclas Füllkrug. I zasada se ispostavlja kao solidno pojačanje s učinkom od tri gola i dvije asistencije u 11 nastupa.

Modeste je otišao put Egipta gdje trenutno nastupa za Al Ahly.

Linker
27. travanj 2024 10:50