Matthias Hangst Bongarts/Getty Images
SKANDAL NA POMOLU

IGRAČ U BUNDESLIGI LAŽIRAO IDENTIET, PROMIJENIO SI JE IME I GODINU ROĐENJA! 'Začudilo me je što je to tražio, nikad nisam čuo za njega u ovoj zemlji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. prosinac 2019. 22:36

Ugledni francuski list L'Equipe otkrio je informaciju koja bi mogla rezultirati velikim skandalom u Bundesligi. Francuzi su plasirali vijest o mogućem lažiranju identiteta nogometaša Stuttgarta Silasa Wamangituke i time ozbiljno uzdrmali njemačke medije.

Nogometaš DR Konga prošle je sezone nastupao za drugoligaški Paris FC, a ovoga je ljeta prešao u njemačkog prvoligaša za osam milijuna eura. Transfer je u krugovima bliskim francuskom listu probudio sumnju te su francuski novinari došli do dokumentacije koja ukazuje na činjenicu da se Kongoanac zapravo zove Silas Mvumpa Katompa i da nije rođen 6. listopada 1999., nego godinu ranije - 6. listopada 1998.

Optužbe je iznio predsjednik kongoanskoga kluba FC MK Eteture gdje je Silas napravio prve korake. Glavni čelnik kluba navodi da je nogometaš ime i godinu rođenja promijenio kada je 2018. potpisao za francuskog trećeligaša Alès.

Oglasio se i bivši Silasov trener iz DR Konga Christian Nsengi-Biembe koji je za L'Equipe izjavio:

"Da, čuli smo za njegov slučaj. Posebno nas je začudilo da je zatražio i politički azil. Tu je i taj problem s lažnim identitetom. Svi čekamo da saznamo pravu istinu. Jedino što je sigurno - nikad nisam čuo za Silasa Wamangituku u ovoj zemlji", poručio je nogometašev nekadašnji trener.

Zasad se iz Stuttgarta nisu oglasili vezano za taj slučaj, no svjesni su da je istraga pokrenuta.

Linker
20. travanj 2024 12:11