UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
U KLUBU JE 22 GODINE

Ikona velikana otkriva dosad nepoznat detalj: ‘Da je Kovač ostao, morao bih povući bolan, ali nužan potez‘

‘Bio bi to bolan potez, ali svakako nužan za mene‘, objasnio je 32-godišnji napadač
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2022. 10:46

Mandat bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača u minhenskom Bayernu trajao je od srpnja 2018. do studenog 2019. godine. No, iako je od njegova odlaska s klupe bavarskog giganta prošlo već neko vrijeme, svako malo se u medijima, njemačkim naravno, može naći neka crtica o tom razdoblju. Uglavnom se sada javljaju igrači koji su i tada bili nezadovoljni radom Kovača i njegova stožera. Jedan od njih je i Thomas Muller.

Bayernova legenda, a tek su mu 32 godine, tada je bio stavljen u zapećak klupskih uspjeha. Istina, od 65 utakmica Bayerna pod Kovačevim vodstvom, Muller je participirao u njih 60, ali ni izdaleka s brojem minuta kojima su ga hranili treneri prije, a i nakon hrvatskog stručnjaka. Njemački internacionalac pod Kovačem je zabio 11 pogodaka i upisao 22 asistencije, ali nije bio zadovoljan. I to toliko da je razmišljao o odlasku.

image

Niko Kovač, Ivan Perišić i Thomas Muller

FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

- U ljeto 2019. godine zamalo sam otišao iz kluba. Bila je to već poznata situacija s Kovačem. Na zimu bih sigurno napustio Bayern, ali je Kovač otišao u studenom pa sam ostao. Da je on ostao, ja bih danas svakako imao manje trofeja u Bayernu. Kada sad pogledam na to vrijeme, drago mi je da se sve skupa tako završilo. Bio bi to bolan, ali svakako nužan potez. Razgovarao sam stalno s ljudima iz uprave, a u listopadu 2019. kad sam bio najnesretniji, nismo mogli ništa napraviti, jer je prijelazni rok bio još daleko - kazao je Muller za Bild.

Inače, Muller je u Bayernu još od 2000. godine, kada je stigao u klupsku omladinsku školu, a aktualni ugovor ističe mu u lipnju 2023. godine. Otkrio je da ga iz kluba još nisu kontaktirali glede produljenja.

- Meni se još nisu javili, pa su opet sve opcije na stolu. Kaže Uli Hoeness da ne može zamisliti Bayern u 2024. i 2025. bez mene, Neuera i Lewandowskog, a ja se slažem. Igramo dugo godina kao trojac. Mene još uvijek zanima samo nogomet na najvišoj razini - kaže Muller.

Linker
20. svibanj 2022 03:33