Ivica Olić (desno) sa Zlatkom Dalićem

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
DOČEKALI SU GA

Ivica Olić odgovorio Nijemcima na pitanje koje je ih je dugo mučilo: ‘Nema dileme, on će biti izvrstan‘

‘Lovro ima sjajnu lijevu nogu, može igrati na ‘šestici‘ ili ‘osmici‘ i bit će top-pojačanje‘
Piše: SNObjavljeno: 15. kolovoz 2023. 21:07

Još jedan je hrvatski nogometni reprezentativac u ovoljetnom prijelaznom roku ostvario veliki transfer. Lovro Majer redove francuskog prvoligaša Rennesa zamijenit će onima njemačkog Wolfsburga. Momčad je to koju vodi nekadašnji hrvatski izbornik Niko Kovač, a čitav bi posao, kako smo već ranije pisali, trebao iznositi 26 milijuna eura fiksno, plus dva milijuna eura bonusa i 15 posto od sljedećeg transfera. Majerova će godišnja plaća iznositi 2.5 milijuna eura, na što još valja dodati i razne bonuse.

Wolfsburg Majera vidi kao idealnu zamjenu za Felixa Nmechu koji je otišao u dortmundsku Borussiju. Saga je dugo trajala, kao i mnoge u posljednje vrijeme kada su prelasci igrača u pitanju. Pred 25-godišnjim hrvatskim reprezentativcem još je samo preostalo u srijedu odraditi liječnički pregled i potpisati ugovor.

image

Lovro Majer (lijevo)

LOIC VENANCE Afp

U tom je povodu njemački Kicker za kratak razgovor zamolio Ivicu Olića. Nekadašnji proslavljeni Vatreni bio je član tog kolektiva od 2012. do 2015. godine, a sad je pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije, Zlatka Dalića. Sam vrlo dobro poznaje Majera i njegove kvalitete.

- Imamo izvrstan vezni red, zato Lovro nije tako često u udarnih 11 Hrvatske. Ali, kada god je igrao, igrao je zaista jako dobro, na vrhunskoj razini - rekao je Olić na prvo pitanje njemačkih kolega.

Gdje ga vidi u sastavu Wolsburga, upitali su Olića?

- Majer je ‘osmica‘ ili ‘desetka‘. Ima sjajnu tehniku, izvrstan je dodavač. Njegova lijeva noga uistinu je fantastična, a dobar je i kada treba pucati desnom nogom. Nemam dileme oko toga, Lovro će se brzo prilagoditi zahtjevima Bundeslige i bit će izvrsno pojačanje za klub.

Majer bi, prođe li sve do kraja po planu koji će već zacrtan, za novi klub trebao debitirati u subotu od 15.30 sati kada Wolfsburg na startu njemačkog prvenstva igra protiv novoga prvoligaša Heidenheima.

Linker
02. svibanj 2024 08:09