Sebastien Haller

 CHRISTIAN CHARISIUS/Dpa Picture-alliance Via Afp
PROPUŠTENA PRILIKA

Izjava zvijezde odjekuje Bundesligom: ‘Izgubljeni naslov prvaka boli me više od dijagnoze raka‘

Nakon operacije testisa Haller se vratio na terene, ali je propustio zabiti jedanaesterac odluke
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2023. 11:03

Izjavu koja je glasno odjeknula dao je napadač Borussije Dortmund Sebastien Haller.

On je, naime, usporedio propuštenu priliku za osvajanje bundesligaškog naslova iz prošle sezone sa svojom teškom bolešću. Podsjećamo, Halleru je na ljeto prošle godine dijagnosticiran rak testisa koji je u međuvremenu uspješno operirao.

- Situacija je ovakva, propuštanje osvajanja naslova više me boli od dijagnoze raka. Ako ste bolesni, protiv toga ne možete ništa. Morate prihvatiti situaciju i uhvatiti se u koštac s time. Ali kada je titula u pitanju, tu smo imali sve u svojim rukama, dakle, itekako smo imali utjecaja - rekao je 29-godišnji bjelokošćanski reprezentativac rodom iz Francuske za Sport Bild.

Haller se nakon operacije testisa impresivno vratio na nogometne terene u drugoj polovici prošle sezone i zabio je 14 golova u 19 utakmica, a u odlučujućoj utakmici u kojoj je Borussiji trebala pobjeda protiv Mainza za naslov promašio je jedanaesterac. Utakmica je završila remijem 2:2, a Bayern je pobjedom u svojoj utakmici osvojio titulu.

- Propuštene prilike, situacije u kojima niste bili uspješni ostave traga na vama. Razmišljate o tome što ste mogli napraviti bolje. Ali isto tako sam naučio otkako sam se razbolio da ne dopustim negativnostima da toliko utječu na mene - zaključio je 29-godišnji Haller.

Linker
27. travanj 2024 07:33