INA FASSBENDER Afp
VELIKANI STOJE U REDU

Je li Haaland izabrao novi klub? ‘On ne voli previše Premier ligu, evo koje je za njega savršeno okruženje‘

Erling Haaland opet je u središtu pozornosti kad su u pitanju nogometni transferi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. prosinac 2021. 14:55

Mladi Norvežanin jedan je od najtraženijih nogometaša svijeta, izvjesno je da neće još dugo ostati u Borussiji Dortmund, možda samo do kraja sezone. Tada će se u njegovom ugovoru aktivirati otkupna klauzula koja će mu omogućiti odlazak za 70-ak milijuna eura, no nije nemoguće da netko i prije tog roka 'uleti' s nekom nemoralnom ponudom.

Takav se zaključak nameće kad se pogledaju glasine vezane uz Haalanda, a one su sve učestalije. Najnovije informacije s nogometnog mercata govore kako je Manchester City jako zainteresiran za dovođenje Haalanda te ga je Pep Guardiola navodno označio kao prioritetnu metu u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.

Zainteresirani su i drugi klubovi, među njima i španjolski velikani Real Madrid i Barcelona. Jasno je da će Haaland i njegov menadžer Mino Raiola nakon Borussije birati samo top destinaciju, a u taj opis uklapa se i Barca unatoč problemima kroz koje trenutačno prolazi.

Gianluca di Marzio, stručnjak za transfere talijanskog Skya, tvrdi kako se Norvežaninu više sviđa španjolska nogometna 'klima'.

- On ne voli previše Premier ligu, to baš i nije njegov san. To u ovom trenutku nije savršena liga za njega. Više mu se dopada La Liga, nju jako voli. Stoga smatram da je za njega Španjolska savršeno okruženje trenutačno. Ili Bundesliga, u kojoj sad nastupa - rekao je Di Marzio u razgovoru za Wettfreunde.

Dodao je kako smatra da bi Real Madrid bio opcija, čak i ako će dovesti Kyliana Mbappea, jer od viška kvalitetnih napadača glava ne boli.

- Ne znam mogu li oni to izvesti. No, izvjesno je da ga mogu dovesti samo Real ili Barcelona, jer on neće ići u Atletico Madrid ili neki drugi španjolski klub. Vjerojatno je svom agentu rekao da pokuša s Realom. Ako ne ide s njim, onda s Barcelonom, onda s Chelseajem, Manchester Unitedom, itd. - objasnio je talijanski novinar.

Valja se prisjetiti i što je Haalandov agent izjavio ranije ovog mjeseca.

- Erling može i hoće učiniti sljedeći korak. Bayern, Real, Barcelona, City, to su veliki klubovi u koje može ići. City je osvojio naslov prvaka pet puta u posljednjih par godina, puno više nego United - kazao je Mino Raiola.

U 75 utakmica za Borussiju Dortmund Haaland je zabio 76 golova. Tko god ga uspije dovesti, s njim bi trebao profitirati u svakom smislu...

Linker
26. travanj 2024 10:50