ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
ZA POBJEDU WOLFSBURGA

Josip Brekalo nekoliko dana nakon Dalićeva popisa ušao s klupe i donio preokret!

Nakon neočekivanog posrtanja RB Leipziga, u 2. kolu Bundeslige poražena i Borussia Dortmund
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 21. kolovoz 2021. 18:36

Nakon što je u prvom kolu posrnuo RB Leipzig i to kod Mainza koji je igrao bez 12 igrača, još je jedan pretendent za rušenje Bavaraca s trona, dortmundska Borussia, također ostao praznih ruku, od crno-žutih bolji je bio Freiburg. Tako je nakon nepotpunog drugog kola jedini stopostotan Wolfsburg koji je preokretom kod Herthe stigao do druge pobjede. U nedjelju mu se mogu pridružiti Hoffenheim koji dočekuje drugi berlinski klub, Union, te Köln, no njihova je zadaća puno teža, jer gostuju kod Bayerna, tamo nisu slavili od veljače 2009. godine.

U petak se RB Leipzig iskupio za početni poraz, do nogu su potukli Stuttgart, bilo je 4:0, a briljirao je Dominik Szoboszlai, 20-godišnji mađarski reprezentativac koji je još zimus stigao u Leipzig, međutim, tek je zaigrao početkom ove sezone jer je bio ozlijeđen. Zbog aduktora je propustio čak 52 utakmice za Salzburg i Leipzig, te Euro. Pokazao je da će u njemu trener Jesse Marsch imati ubojito oružje, postigao je dva sjajna pogotka, jedan je namijestio.

- Ljepši debi pred svojim navijačima nisam mogao zamisliti. Danas je sve bilo perfektno, odlično smo reagirali nakon poraza u Mainzu. Prve utakmice u sezoni uvijek su zahtjevne, novi trener i nekoliko novih igrača, tek se trebamo posložiti - rekao je Szoboszlai.

Bude li on na razini utakmice sa Stuttgartom, Bikovi će se brzo vratiti tamo gdje smo ih i naviknuli gledati od kada su u Bundesligi, u borbu za sam vrh. Stuttgart je osim teškog poraza pogodila i ozljeda prvog napadaća Saše Kalajdžića, austrijski reprezentativac pao je na rame i kako sada stvari stoje njemu predstoji duža stanka. Inače jedan od boljih u redovima gostiju bio je Borna Sosa.

image
ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp

Borussia D. došla je u kompletnijem sastavu na noge Freiburgu, nedostajali su tek Hazard i Meunier, no trener Rose nije htio riskirati s povratnicima nakon ozljeda, Canom, Hummelsom, Guerreirom, pa je na mjestu stopera opet zaigrao Witsel. Imali su crno-žuti inicijativu, preko 70 posto loptu u nogama, ali napadi su bili spori i bezidejni, a Freiburg je svoje šanse koristio kirurškom preciznošću. Već u samom začetku utakmice Grifo je sjajno pogodio iz slobodnog udarca, početkom nastavka prednost je udvostručio Sallai. Jedino što su gosti uspjeli je smanjiti rezultat, i to nisu oni zabili gol, nego je Keitel pogodio vlastitu mrežu. I prošle sezone Borussia je imala problema sa suparnicima koji se znalački brane, očito se to nije promijenilo i nastave li tako od utrke za naslov neće biti ništa.

Preokret Wolfsburga, asistencija Brekala

Mark van Bommel se barem malo iskupio za gaf u Kupu kada je zbog previše izmjena Wolfsburg na kraju izbačen iz tog natjecanja. Nizozemac koji je ostavio veliki trag u Bundesligi igrajući za Bayern, po kladionicama je prvi kandidat za smjenu, no nakon dva kola može se pohvaliti stopostotnim učinkom. Vukovi su slavili kod Herthe i to nakon što su domaći poveli preko Lukebakia u 60. minuti. Van Bommel je potom napravio nekoliko zamjena, ušao je i Josip Brekalo u 70. minuti, a ubrzo su gosti došli do izjednačenja preko Bakua, a dvije minute prije kraja Nmecha je pogodio na dodavanje Brekala za velika tri boda i noćenje na prvom mjestu. Marin Pongračić nije bio u kadru.


Bayer - Borussia (M) 4-0

U zadnjem subotnjem dvoboju 2. kola Bundeslige Bayer je u Leverkusenu deklasirao Borussiju (M) s 4-0.

Pogotke su za Bayer Leverkusen polučili Sommer (3ag), Schick (8), Diaby (55) i Amiri (87).

Linker
26. travanj 2024 08:24