BEAUTIFUL SPORTS/JAN KAEFER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PODJELA BODOVA

Joško Gvardiol i suigrači nadoknadili pogodak minusa i uzeli bod moćnom Bayernu

Aktualnom prvaku Bundeslige sezona nije krenula prema planovima, derbi završio remijem
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. siječanj 2023. 22:36

Bayern Munchen remizirao je na gostovanju kod RB Leipziga rezultatom 1:1, čime je drugoplasirani Freiburg dobio šansu približiti se lideru Bundeslige na samo dva boda minusa pobjedi li Niku Kovača i njegov Wolfsburg u subotu. U derbiju 16. kola Joško Gvardiol odigrao je čitav susret, dok je Josip Stanišić dvoboj ispratio s bavarske klupe.

Bayern je preuzeo inicijativu od početka susreta i već u osmoj minuti umalo stigao do vodstva preko Sergeja Gnabryja, no vratnica je spriječila deveti ligaški pogodak njemačkog reprezentativca, a na putanju lopte blagim kontaktom utjecao je Gvardiol. Gosti su se nakratko razveselili u 30. minuti, kada je Goretzka zatresao mrežu na aisteniju Pavarda, no VAR je utvrdio da se De Ligt nalazio u nedozvoljenoj poziciji i utjecao na igru prilikom izgradnje akcije.

Upravo je Pavard nešto kasnije spriječio stopostotnu šansu Gvardiola sjajnim otklanjanjem ubačaja iz slobodnog udarca s desna, a ista stvar nije pošla za rukom našem reprezentativcu i njegovu suigraču Willu Orbanu, koji su u idućoj akciji Bayerna zakasnili na visoku loptu Gnabryja, a Choupo-Moting pravovremenom reakcijom zabio je lak pogodak za vodstvo.

Leipzig se probudio u drugoj dionici, već u 52. vratili su utakmicu na početak. Gosti su im poklonili loptu na svojoj polovici, Szoboszlai je zapucao glavom nakon ubačaja s desne strane, a udarac se pretvorio u savršenu loptu za Halstenberga, koji je na poluprazna vrata postigao svoj prvi pogodak u sezoni, a posljednji u ovom ogledu.

Gvardiol je do kraja susreta popravio dojam, češće izlazio na protivničku polovicu u fazi napada, te sjajnim klizećom startom spriječio veliku šansu Choupo-Motinga i, ispostavilo se, tako sačuvao bod svojoj momčadi. Bayern će u idućem kolu udomačiti Koln, dok Leipzig odlazi na gostovanje Schalkeu.

Linker
25. travanj 2024 10:30