THOMAS COEX Afp
U BIVŠEM KLUBU VEĆ ŽALE

Juranović stigao u novi klub i već ga čeka vatreno krštenje, trener mu namijenio i posebnu ulogu?

‘Tužno je što više nije s nama, bio nam je jako bitan u svlačionici i njegov odlazak je veliki gubitak‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. siječanj 2023. 06:02

Dosta veliki prostor Kicker je posvetio Josipu Juranoviću. Hrvatski reprezentativac stigao je u Union, u rekordnom ulaznom trenferu bundesligaša iz Berlina. Samo tri nakon što je stavio potpis na ugovor s bundesligašem, 27-godišnji Zagrepčanin mogao bi debitirati za novi klub. U srijedu, naime, Union gostuje u Bremenu, u sklopu 17. kola, dakle posljednjem kolu prvog dijela prvenstva.

U Kickeru vjeruju da će Urs Fischer Juranovića za početak staviti na klupu, jer je švicarski stručnjak poznat po tome da dosta radi na taktičkom uigravanju, kako je Juranović tek došao, morat će pohvatiti trenerove zamisli. U tekstu pak najavljuju da bi se to moglo dogoditi već u subotu, kada Union igra gradski derbi protiv Herthe, no i naglašavaju da bi već u srijedu u Bremenu mogao dobiti svoje minute.

Tekst o Juranoviću je pun pohvala na njegov račun, kažu da bi mogao i dobiti ulogu izvođača jedanaesteraca, jer u tom segmentu Union je iznimno loš, od pet kaznenih udaraca koji su dosuđeni za njih ove sezone, uspjeli su realizirati tek jedan. Juranović je s druge strane u Celticu od pet udaraca s bijele točke, četiri puta bio precizan. Naglašava se njegova hladnokrvnost i samopouzdanost u nezgodnim situacijama. Juranovića bivši suigrači opisuju kao duhovitog i ambicioznog lidera koji je uvijek spreman pomoći mlađima u momčadi.

- Prelazak u Bundesligu je pravi potez za njega, uvijek je davao sve od sebe u Celticu. Zato je sada tužno što više nije s nama, Josip nam je bio jako bitan u svlačionici, njegov odlazak je veliki gubitak za momčad - objasnio je 23-godišnji David Tunbull, veznjak škotskog velikana.

Dok je izvan terena uvijek spreman za šalu, Juranović na terenu djeluje potpuno usredotočeno i koncentrirano, pobjedničkog mentaliteta, najbolje partije pruža na mjestu desnog braniča jer tada ima cijelu stranu za sebe i može marširati naprijed-nazad, dodaje autor teksta, dodavši da je njegova snaga odličan centaršut, snaga u duelima, a još ima prostora za napredak u defenzivnim zadacima.

Jasno i svestranost Juranovića koji može pokrivati i lijevu stranu, te ponekad i poziciju zadnjeg veznog dodatno je povećala taktičke mogućnosti Ursa Fischera koji s ovim klubom radi sjajan posao.

Linker
23. travanj 2024 16:52