Robert Lewandowski
 INA FASSBENDER Afp
ŽELI NOVI IZAZOV

Kakav bi to bio šok za Bayern: Lewandowski napušta München već ovog ljeta? Jedna ga stvar jako frustrira

Za dva dana napunit će ubojiti Poljak 33 godine. Vrijeme je, kako veli, za novi izazov.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2021. 18:52

Za dva dana napunit će 33 godine, a Roberta Lewandowskog van iz Bayerna tjeraju - engleski mediji. Javio se Sky Sports ovoga četvrtka s pričom da ubojiti poljski strijelac želi negdje drugdje, i to prije nego što napuni 35 godina. Informacije radi, u subotu mu je 33. rođendan. Tako da, ima još vremena.

Englezi pišu da Lewa nema ništa protiv ostanka u Bayernu za vrijeme aktualne sezone. Drugim riječima, neće ništa forsirati u preostalih desetak dana prijelaznog roka da si slučajno ne bi zatvorio vrata nekim narušenim internim klupskim odnosima, ali da je frustriran odlučnosti klupske vrhuške da ga ne proda. Ako bi nešto eskaliralo, možda... Dakle, sve skupa izgleda i "baca" na priču - otići će diplomatski, za godinu-dvije, možda u neku nogometno egzotičnu zemlju...

Lewandowski ima ugovor s Bayernom do lipnja 2023. godine, što sa sadašnje točke ostavlja manevarski prostor. Njemački prvak ne mora ga prodavati odmah, što mu drži cijenu na nekih stotinjak milijuna eura, na koliko ga na Allianz Areni i dalje cijene. Interesenata ne manjka, a Lewi po napisima Skyja jedino smeta to što ga Bayern baš uporno - ne želi prodati. Prevedeno, volio bi da se ipak ostavi malo prostora za pregovore s potencijalnim mu novim poslodavcima.

Za to vrijeme, Poljak je već utrpao tri komada u Bayernova prva dva ovosezonska nastupa, što znači da ga priče o eventualnom odlasku ni najmanje ne odvraćaju od profesionalnih obveza. To ide u prilog već dosta puta iznesenoj tezi o tome da je jedan od najprofesionalnijih nogometaša na svijetu.

Linker
26. travanj 2024 09:52