SVEN HOPPE Dpa Picture-alliance Via Afp
NOVI IZAZOV

Kane u prvom intervjuu nakon transfera otkrio zašto je napustio Tottenham: ‘Osjećam pritisak, bila je teška odluka‘

‘Uvijek sam se želio tjerati do krajnjih granica i vidjeti kamo će me to odvesti‘
Piše: SNObjavljeno: 13. kolovoz 2023. 13:48

Dan nakon teškog poraza Bayerna od RB Leipziga u njemačkom Superkupu Harry Kane obratio se medijima.

Engleskom reprezentativcu to je prvo obraćanje medijima otkako je zamijenio dres Tottenhama onim Bayernovim u poslu ‘teškom‘ 100 milijuna funti.

Na početku je Kane progovorio o burnom tjednu i odluci da napusti Tottenham.

- Bio je ovo naporan tjedan i prvi transfer koji sam ikad napravio. U cijelom iskustvu bilo je i dobrih i loših stvari, ali sretan sam što sam ovdje sada. Tottenhamu i Danielu Levyju želim sve najbolje. Moj fokus je sada na Bayernu, želim pomoći ovoj momčadi. Uvijek sam se želio tjerati do krajnjih granica i vidjeti kamo će me to odvesti. Želim se boriti za naslov u Ligi prvaka, želim se boriti za trofeje. Veselim se tim izazovima, rekao je Kane.

O dolasku u Njemačku i njemačkoj ligi.

- Cijelu sam karijeru i dosadašnji dio života proveo u Engleskoj. Morat ću se malo prilagoditi na novu ligu i momčadi. Svi očekuju svake godine da se Bayern prošeta do naslova, ali konkurencija se pojačava i to je izazov. Prilagođavao sam se kroz karijeru u Tottenhamu i engleskoj reprezentaciji i radit ću to i ovdje.

Nakratko se opet vratio odlasku iz Tottenhama.

- Bila je to teška odluka jer je Tottenham klub koji je u mom srcu. Ali želim osvajati naslove i bilo je pravo vrijeme. Ljudi će pričati o rekordu Shearerovom, da sam ga trebao oboriti, ali imam još puno godina u svojoj karijeri.

O učenju njemačkog jezika.

- Naravno da ću ga pokušati naučiti. Želim prigrliti kulturu druge zemlje. Imat ću najmanje jednu ili dvije lekcije svakog tjedna. Bit će teško, ali voljan sam pokušati i naučiti.

O ikoni Bayerna Thomasu Mülleru.

- Već me pozvao na partiju golfa. On je jedan od najvećih lidera momčadi i uzbuđen sam što ću igrati s njim. Mislim da ćemo se dobro nadopunjavati.

Upitan je Kane i osjeća li pritisak zbog velikog novca koji je Bayern za njega platio?

- Sto milijuna funti velik je novac. Nisam imao vremena vidjeti kako se o tome piše kod kuće, ali osjećam odgovornost vratiti uloženo. Platili su velik novac da bismo pokušali ostvariti velike stvari i ja želim ostvariti velike ciljeve.

Linker
07. svibanj 2024 13:15