DANIEL ROLAND Afp
PUCAJU PO ŠAVOVIMA

Kaos u Bayernu, igrači okrenuli leđa šefovima, evo što im zamjeraju: ‘Iskoristili su ih kao žrtvene jarce‘

Jedan potez šefova nikako se nije svidio igračima bavarskog velikana
Piše: SNObjavljeno: 27. travanj 2023. 07:43

U Bayernu su upaljeni svi alarmi, a situacija je kaotična. Bavarcima nakon ispadanja u Ligi prvaka i DFB Pokalu prijeti da ostanu bez titule i u Bundesligi nakon deset uzastopnih naslova, a narušeni su odnosi između čelnika i igrača. Glavni operativac kluba Oliver Kahn otvoreno u medijima kritizira igrače, bez dlake na jeziku, a takav pristup ne sjeda niti samim zvijezdama, niti Nadzornom odboru koji smatra da bi Kahn trebao promijeniti pristup, postati komunikativniji i pokazati više empatije za klupske zaposlenike.

Navodno u klubu naveliko razmišljaju o Kahnovoj smjeni, a Sport Bild navodi kako se naveliko nagađa o Christianu Seifertu i Oliveru Mintzlaffu kao potencijalnim nasljednicima.

image
KERSTIN JOENSSON Afp

Sljedeći sastanak Nadzornog odbora zakazan je za 22, svibnja i tamo bi se trebalo raspravljati ne samo o budućnosti Kahna, već i sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Bild navodi kako i Bayernova svlačionica nije u najboljim odnosima s Kahnom i Salihamidžićem i otkriva što im najviše zamjeraju. Nikako zvijezdama nije sjelo što su Kahn i Salihamidžić u medijskim istupima naveli kako se svlačionica okrenula protiv sada već bivšeg trenera Juliana Nagelsmanna i da je to bio jedan od glavnih razloga za njegovu smjenu.

‘Igrače su iskoristili kao žrtvene jarce, a to im se nimalo nije svidjelo‘, piše Bild navodeći da su nakon Nagelsmannove smjene mnogi igrači u medijima pričali lijepe stvari o sada već bivšem treneru kojeg je naslijedio Thomas Tuchel.

Nakon što smjena trenera u Bayernu nije polučila željene rezultate ostaje veliko pitanje može li klub u preostalih pet kola preokrenuti situaciju i vratiti vrh ljestvice, kao i hoće li eventualni naslov spasiti Kahna i Salihamidžića. Zaostatak za vodećom Borussijom iznosi svega jedan bod, ali Bavarci ne ovise sami o sebi i moraju se nadati kiksu žuto-crnih.

Linker
07. svibanj 2024 04:07