Jörg Schüler/Bongarts/Getty Images
REUS JE OPTIMIST

KAPETAN BORUSSIJE VJERUJE DA ĆE USPJETI I BUNDESLIGA BEZ GLEDATELJA 'Bit će uzbudljivo loviti Bayern pred praznim tribinama'

Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2020. 14:28

Kapetan Borussije Dortmund Marco Reus vjeruje da povratak Bundeslige, čak i bez gledatelja na stadionima, može navijačima donijeti veselje i odvratiti im misli od depresivnih tema, a uvjeren je i da utrka s Bayernom za naslov prvaka Njemačke nije izgubljena.

Devet kola prije završetka prekinutog prvenstva Borussia za Bayernom zaostaje četiri boda, što za Reusa ne predstavlja nenadoknadiv zaostatak.

"Još uvijek želimo podignuti taj trofej i vjerujem da možemo postati prvacima. Sve je moguće. Nadam se da ćemo završiti sezonu i do kraja uživati u neizvjesnoj borbi", izjavio je Reus u srijedu za magazin Sport Bild te dodao kako je cilj njegove momčadi prekinuti dominaciju Bavaraca u Bundesligi, koja traje posljednjih sedam godina.

Reusu je prisilna stanka izazvana širenjem zaraze koronavirusom dobro došla, jer je u trenutku prekida bio izvan sastava zbog ozljede. Tridesetogodišnji kapetan Borussije je odlučan dočekati mogući nastavak sezone u svibnju potpuno oporavljen.

"Pritisak za što bržim oporavkom je obično puno veći. Sad sam imao vremena potpuno odmoriti tijelo i dovesti se u vrhunsku formu prije nego što se natjecanje nastavi."

Njemački klubovi već nekoliko dana provode momčadske treninge u manjim skupinama, pazeći da se svi uključeni pridržavaju sigurnosnih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa. Prema informacijama koje su posljednjih dana emitirane, od čelnika Bundeslige i vodećih ljudi njemačkih klubova do medicinskih stručnjaka, čini se da je jedini scenarij za mogući nastavak natjecanja u svibnju onaj bez nazočnosti gledatelja na tribinama. Reus u tome ne vidi problem.

"Čak i uz prazne tribine, vjerujem da nogomet ima iznimnu snagu, potencijal da skrene misli i donese uzbuđenje tijekom izvanrednog stanja i ovih depresivnih vremena", rekao je kapetan dortmundske Borussije.

Linker
16. travanj 2024 14:54