CHRISTOF STACHE Afp
PROBLEMI U MÜNCHENU

Kimmich zbog posljedica Covida-19 neće zaigrati prije siječnja: ‘Sretan sam što je karantena gotova, ali...

Njegov izbor i inzistiranje na tome da se ne cijepi izazvali su dosta rasprave u Njemačkoj
Piše: HinaObjavljeno: 09. prosinac 2021. 14:20

Veznjak minhenskog Bayerna Joshua Kimmich, koji se nije cijepio protiv Covida-19, a onda se zarazio krajem studenog, izašao je iz karantene, ali neće moći igrati prije 2022. zbog fizičkih posljedica zaraze, objavio je njemački prvoligaš u četvrtak.

"Sretan sam što je karantena gotova. Dobro sam, ali još uvijek ne mogu trenirati zbog lakše lezije na plućima", kazao je 26-godišnji nogometaš.

Kimmich će tako propustiti tri zadnje utakmice prvenstva koje se igraju u prosincu - doma protiv Mainza (11. prosinca) i Wolfsburga (17. prosinca) i u gostima kod Stuttgarta (14, prosinca).

Zadnju utakmicu za klub odigrao je 6. studenog protiv Fribourga. Nekoliko dana poslije toga poslan je iz njemačke reprezentacije zbog kontakta sa suigračem Niklasom Süleom koji se zarazio koronavirusom. Tako je propustio dvije utakmice Njemačke - protiv Liechtensteina (9-0) i Armenije (4-1).

Ponovno je završio u karanteni 19. studenog jer je opet bio u kontaktu sa zaraženom osobom, a onda je i sam bio pozitivan na Covid-19.

Njegov izbor i inzistiranje na tome da se ne cijepi izazvali su dosta rasprave u Njemačkoj, a ministar unutarnjih poslova ga je čak posebno pozivao da se cijepi jer šalje negativan signal javnosti.

Linker
14. svibanj 2022 00:02