AFP
DOSTA MU JE

KLINSMANN SE POVUKAO S POZICIJE TRENERA Slavni Nijemac izdržao je samo 10 tjedana: 'Bili smo na dobrom putu, uvjeren sam da ćemo uspjeti'

Piše: HinaObjavljeno: 11. veljača 2020. 12:27

Jürgen Klinsmann je u utorak odstupio s mjesta trenera njemačkog prvoligaša nakon samo deset tjedana što je preuzeo tu dužnost.

Klinsmann, koji je bio američki izbornik od 2011. do 2016. godine, na klupi Herthe je zamijenio Antu Čovića krajem studenog. Kao razlog odlaska naveo je nedostatak povjerenja i potpore.

"Bili smo na dobrom putu i unatoč teškim utakmicama pomaknuli smo se šest bodova iznad zone ispadanja. Uvjeren sam da će Hertha uspjeti", kazao je Klinsmann koji će ostati u upravnom odboru ovog prvoligaša.

"No da bi zadatak bio ostvaren kao treneru mi je bilo potrebno povjerenje svih sudionika. Ako toga nema, ne mogu dati sav svoj potencijal kao trener".

Hertha, koja je potrošila više od 70 milijuna eura na pojačanja u zimskom prijelaznom razdoblju, trenutačno zauzima 14. mjesto na ljestvici sa 23 boda, dva mjesta iznad zone ispadanja u drugu ligu, i ostvarila je tek jednu pobjedu u zadnjih pet utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. prosinac 2022 05:39