Pomoćni sudac je dobio nekim tupim predmetom u glavu

 BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp
OŠTRO PRIOPĆENJE BOCHUMA

Klub nije štedio svojeg navijača koji je pogodio suca u glavu: ‘To je bilo baš glupo, idiot, idiot, idiot!‘

Utakmica u Bundesligi je prekinuta jer je netko s tribine nečime pogodio suca u potiljak
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. ožujak 2022. 09:30

Nešto što se u Njemačkoj, posebno u Bundesligi, rijetko događa. Jedna je utakmica prekinuta zbog navijačkih nereda i napada na suca. Konkretno, u 69. je minuti prekinuta utakmica u Bochumu između istoimenog domaćina i Borussije iz Mönchengladbacha pri vodstvu gostiju 2:0. U pravilu tada i nastaju, kada gosti vode, ponajveći problemi na stadionima, iako ponavljamo u Njemačkoj je to dosta rijetko.

Ovog puta je "prekipjelo" nekim od pristalica domaćeg sastava poprilično nezadovoljnih viđenjem igre u očima sudaca, pa su pogodili međašnjeg suca tvrdim predmetom u zatiljak. Agencije vijesti i poneki portal spominju kriglu pive što je dakako teško moguće da bi netko na stadionu pio pivu iz - krigle!

Naknadnim pregledom snimke, vidi se da sudac koji je pogođen u zatiljak, na trenutak klekne, te potom odbacuje polulitrenu tada praznu plastičnu čašu. Je li ona, jasno puna ili možda kakva konzerva, pogodila suca u glavu nije bilo odmah jasno iz TV snimke, ali jedno je odmah učinio glavni djelitelj pravde. Cijeli događaj pogledajte OVDJE.

image
BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp

Utakmica je prekinuta, momčadi su poslane u svlačionicu, te je dosta izvjesno da Bochum čeka solidna kazna. Dakako, ovu su utakmicu izgubili. Bilo to rezultatom 20 koliko je bilo u trenutku prekida ili 3:0 administrativno, manje bitno.

Sam klub Bochum se oglasio zanimljivim stavom, priopćenjem na Twitteru ne birajući baš riječi za izglednika ili više njih.

"Neki idiot je bacio nešto na teren i pogodio pomoćnog suca. Utakmica je prekinuta. Nevjerojatno glupo i neodgovorno ponašanje kakvom nema mjesta na stadionu! Idiot, idiot, idiot. Nadamo se da je pomoćni sudac dobro", poručili su iz Bochuma.

Inače, na stadionu je bilo 25.000 gledatelja ili prvi put od izbijanja pandemije da je ondje dopušten pun kapacitet.

Linker
01. svibanj 2024 19:34