Joao Cancelo, Joshua Kimmich, Thomas Muller, Yann Sommer, Serge Gnabry, Josip Stanišić

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
‘PREVIŠE OSCILACIJA‘

Kompletna momčad Bayerna utučena nakon novog posrtaja, najveća zvijezda Bavaraca: ‘Nemam objašnjenja za to‘

Nakon početne prednosti u nastavku je momčad Thomasa Tuchela ‘nestala u 14 minuta‘ i upisala poraz
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. travanj 2023. 08:10

Borussia Dortmund je iskoristila kiks Bayerna protiv Mainza i uvjerljivom pobjedom nad Eintrachtom (4:0) preuzela vodstvo na ljestvici Bundeslige s bodom prednosti u odnosu na aktualnog prvaka.

U redovima Bavaraca šok i nevjerica, nakon početne prednosti u nastavku je momčad Thomasa Tuchela ‘nestala u 14 minuta‘ i upisala poraz (3:1) koji je upalio sve alarme.

- Prvo poluvrijeme bilo je OK. U drugom nas jednostavno nije bilo. I dalje možemo osvojiti naslov prvaka, sve je moguće i napravit ćemo sve da tako i bude. Trebamo vjerovati, a ponekad je potreban samo jedan trenutak za povratak. Moramo se protresti, nastojati podići formu i ostati u utrci – poručio je Oliver Kahn, legendarni Bayernov vratar koji danas obavlja posao vodećeg klupskog operativca.

image

Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić

DANIEL ROLAND Afp

Na službenoj stranici kluba iz Münchena oglasio se i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

- Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, Nakon toga nismo više imali energije i nismo se uspjeli nametnuti. Nismo bili na potrebnoj fizičkoj razini i nismo se borili. Još jednom nam se ponovilo da nismo postigli dovoljno pogodaka u prvom poluvremenu, tada smo primili izjednačujući gol iz ničega. Poraz je teško objasniti, izgubili smo utakmicu bez razloga. Analizirat ćemo situaciju i budite sigurni da ćemo uzvratiti. Sad se moramo boriti kako bismo pobjeđivali utakmice – rekao je ‘Braco‘ Salihamidžić.

image

Thomas Muller

JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Kapetan Thomas Müller je na tragu sportskog direktora, ni on nije mogao dokučiti razloge novog posrtaja kvalitetne momčadi koja je u ovom trenutku daleko od svog maksimuma.

- Poraz je uvijek ogromno razočaranje za nas i potpuno suprotno od onog što očekujemo. Još teže pada kad znamo kakva je naša trenutačna situacija. Ovo je treći put da smo prosuli vodstvo. Previše je oscilacija u našoj igri, također i u mojoj, no ipak smo poveli u prvom dijelu. U nastavku smo imali jednu ili dvije situacije, i odjednom je bilo 3:1. Nismo imali snagu ni energiju da se iz toga danas vratimo. Nemam objašnjenja za to.

image
FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

U domaćem taboru velika fešta, a zanimljivo je da je Mainz i prošle godine u ovo vrijeme pred svojim navijačima srušio Bayern istim rezultatom, 3:1.

- Prvo poluvrijeme bilo je izuzetno teško i bili smo sretni što smo gubili samo 1:0 na odmoru. Popravili smo se u drugom dijelu. Nakon izjednačenja mogla se osjetiti vjera, energija. Momentum je bio tu, i bili smo bolja momčad. Ponosan sam na moje igrače - rekao je trener Bo Svensson, koji je s Mainzom trenutačno na šestom mjestu i u ozbiljnoj borbi za europski plasman.

Linker
22. travanj 2024 21:06