StoryEditor
Marin Pongračić
 FIRO SPORTPHOTO/MAX ELLERBRAKE
INTERVJU ZA SN

Konačan mi je cilj - Barcelona! Ne želi samo među Vatrene, novi hrvatski as ne skriva veliki plan

‘Jednog je dana došao jedan trener i rekao: Vidim te kao stopera. U tom času pao mi je mrak na oči‘
Autor: Dražen AntolićObjavljeno: 22. svibanj 2020. 10:13

Marin Pongračić u velikom je intervjuu za Sportske novosti najavio kandidaturu za dres hrvatske reprezentacije, a u zanimljivom dijalogu otkriva i kakve su mu krajnje klupske ambicije. 

Jeste li imali idola?
- Jesam, veliki idol bio mi je Zlatan Ibrahimović, isto tako i Ronaldhinho. Godinama već obožavam Mesija. Navijam za Barcelonu. Od naših najprije bih spomenuo Modrića, iako ne mogu reći baš da mi je on uzor. Moji su idoli Zlatan, Ronaldinho i Messi.


Ofenzivci.
- Taj afinitet je u meni, zato sam i igrao u vezi. A onda je jednog dana došao jedan trener i rekao: “Vidim te kao stopera.” U tom času pao mi je mrak na oči. I ostao sam stoper…


U kojem klubu se to dogodilo?
- U Bayernu. Tada sam imao 15 godina. Novi je trener stigao, mislio sam da se zeza kad je rekao da ću biti stoper. Kad ono, stvarno me premjestio u obranu. Ah, dobro, ima i gorih stvari od toga.


Zašto ste iz Bayerna otišli u Ingolstadt?
- Nisam bio zadovoljan minutažom. U ekipi je bilo puno talenata. Nisam se baš dobro slagao s trenerom, zato sam otišao u Ingolstadt koji je tada bio u istoj ligi. Rekli su mi da ću biti glavi stoper, da ću stalno igrati, to mi je bilo bitnije nego da budem u Bayernu. Nisam se pokajao.


Konačan cilj je, po simpatijama, Barcelona?
- Da.
 

Linker
29. svibanj 2020 10:40