LEON KUEGELER Afp
NJIMA SE NE ŽURI, ALI...

Kontroverzni menadžer otkrio što je sa zvijezdom koju love Real i Barca: ‘Imali smo ozbiljan razgovor...‘

Hoće li najveći europski klubovi uspjeti pridobiti dvojac zbog kojeg u Dortmundu trljaju ruke?
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 04. svibanj 2021. 13:27

U četvrtak, 13. svibnja, Borussia Dortmund ima prigodu osvojiti po peti puta u svojoj povijesti Kup Njemačke. Suparnik neće biti nimalo lagan, RB Leipzig, trenutačno druga momčad Bundeslige, kojoj bi to bio prvi trofej u kratkoj povijesti.

Bit će to ujedno i sraz dva mlada stručnjaka, koji neće biti sljedeće sezone na klupama svojih momčadi. Edin Terzić, 38-godišnjak koji je uskočio na klupu Borussije nakon prosinačkog otkaza Lucienu Favreu, trebao bi postati pomoćni trener novom kormilaru crno-žutih Marcu Roseu. Pitanje je ipak što će biti s njim osvoji li Kup i uspije li izboriti Ligu prvaka. Julian Nagelsmann će od 1. srpnja postati trenerom Bayerna i sigurno da ima veliki motiv osvojiti prvi trofej u svojoj karijeri, njemu su tek 33 godine.

Golema investicija

Finale će biti i vjerojatna posljednja prigoda nekim igračima Borussije za osvajanje trofeja u crno-žutom dresu. Jasno da su pod najvećim fokusom zanimanja javnosti dva briljantna mladića, Jadon Sancho i Erling Haaland. Velikani, ili bolje rečeno, financijski moćniji klubovi, željeli bi vidjeti ovaj dvojac u svojim redovima. Pitanje je mogu li platiti iznos kojeg bundesligaš traži. Nije tajna da odšteta ide u deveteroznamenkastu sferu, u ovom trenutku kada je pandemija koronavirusa dobrano nagrizla proračune klubova, malotko si može priuštiti takvu investiciju.

image
RONNY HARTMANN Afp

U Borussiji su mirni, Sancho ima ugovor do ljeta 2023. godine, a Haaland se vezao s crno-žutima do 2024. Teško da će ijedan ostati ostati do isteka obveze, a nakon pobjede nad Kielom, Hans Joachim Watzke o statusu dvojca rođenog 2000. godine rekao je sljedeće:

- Dođe li prava ponuda za Sancha imamo dogovor s njime da ćemo je razmotriti s njegovim zastupnikom i vjerojatno mu omogućiti odlazak ukoliko je to njegova želja - rekao je izvršni predsjednik Borussije, a na njegove riječi nadovezao se sportski direktor Michael Zorc...

- Da, takav dogovor postoji sa Sanchom, ali ne i u slučaju Haalanda.

Norvežanin je protiv Kiela bio na tribinama zbog lakše ozljede butnog mišića. Kamere su bile posebno fokusirane na njega, i na njegovu licu moglo se vidjeti veliko zadovoljstvo nakon svakog pogotka njegovih suigrača. Premda se on nije izjašnjavao u javnosti oko mogućeg transfera, ponašanjem odaje dojam da je sretan trenutačno u Borussiji i da mu se nigdje ne žuri.

Za razliku od njega, Mino Raiola, njegov zastupnik, obišao je sve veće klubove proteklih mjesec dana ispipavajući teren u svezi mogućeg transfera. Pritisak prema Dortmundu raste, Raiola je u eter pustio informaciju kako 14 klubova želi dovesti norveškog napadača, ali i da bi za njega najbolji odabir bila Španjolska, točnije Real Madrid ili Barcelona.

- Ne znam kakve su financijske mogućnosti madridskog Reala, ali vjerujem da si mogu priuštiti dolazak Haalanda. Drugo je pitanje mogu li si Real i Barcelona priuštiti da ne kupe Haalanda - rekao je Raiola i dodao:

Promjena stava

- Sada ne možemo razgovarati o njegovu transferu. Imali smo ozbiljan razgovor s Borussijom, koja nam je rekla da ne želi prodati Haalanda ovo ljeto. Vidjet ćemo hoće li se promijeniti njihov stav do 1. rujna kada završava prijelazni rok.

Puno toga ovisi i o Sanchovu statusu, prodaju li njega teško da će se odreći i drugog dragulja u svojoj svlačionici. No, tržište bi ovog ljeta moglo biti drugačije nego što je to bilo prethodnih godina.

- Uvjeren sam da će na ljeto biti malo velikih transfera, veliki klubovi su teško stradali u ovom korona vremenu, COVID je nanio ozljede koje se ne mogu izliječiti u dva tjedna - slikovito je objasnio Watzke.

Mladi Morey je urlikao zbog bolova

Briljantnu izvedbu Borussije u polufinalu Kupa protiv drugoligaša Kiela zasjenila je teška ozljeda desnog braniča Mateua Moreya. Mladi Španjolac, koji je prije dvije godine stigao iz Barcelone, u 75. minuti okrenuo je koljeno, urlik boli zaledio je svima krv u žilama. Igrači su se okupili oko njega i odmah je bilo jasno da je riječ o težoj ozljedi, a jučerašnja dijagnoza je to potvrdila, potrgao je ligamente koljena i pred njime je duže izbivanje s terena. - Odmah se vidjelo da je riječ o težoj ozljedi, njegovi urlici odjekivali su stadionom, a kasnije i u svlačionici. Iznimno je žao, Morey će dugo izbivati s terena - rekao je Sebastian Kehl, voditelj licenciranja i prvi suradnik sportskog direktora Michaela Zorca.

Linker
25. travanj 2024 18:52